Κάθε σταθμός και… γκάφα στην περιοδεία Ρόμνεϊ

09:01 2/8/2012 - Πηγή: 24wro
Χαμόγελα διακρίνονται στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα μετά την καταστροφική...
-αν και οικονομικά προσοδοφόρα- περιοδεία του Μιτ Ρόμνεϊ στο εξωτερικό.

Χαμόγελα διακρίνονται στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα μετά την… καταστροφική -αν και οικονομικά προσοδοφόρα- περιοδεία του Μιτ Ρόμνεϊ στο εξωτερικό. Πράγματι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατάφερε να «ξεχωρίσει» κάνοντας τη μία γκάφα μετά την άλλη και πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων στο
πέρασμά του.

Σαν να μην έφτανε ο σάλος που προκάλεσε στο Λονδίνο όταν αμφισβήτησε την ικανότητα των βρετανικών αρχών να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ρόμνεϊ έριξε λάδι στη φωτιά του… μεσανατολικού (!) προβαίνοντας σε απίστευτες δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ενώ όπως αναφέρει το ethnos.gr, στην Πολωνία κατάφερε να «αποκηρυχθεί» από την Αλληλεγγύη, το ιστορικό συνδικάτο που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς στη χώρα στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Όπως μετέδιδαν χθες τα ΜΜΕ, «ευτυχώς που τελείωσε η περιοδεία του Ρόμνεϊ στο εξωτερικό». Μετά τη διπλωματική καταστροφή στο Λονδίνο που είχε ως συνέπεια ο βρετανικός Τύπος να στάζει δηλητήριο, ο Ρόμνεϊ βρέθηκε στο Ισραήλ, όπου υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως «το οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς οφείλεται στη διαφορετική τους… κουλτούρα».

Βέβαια, παρά την οργή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Ρόμνεϊ «ανταμείφθηκε» από τους Ισραηλινούς με 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές. Τέλος, στην Πολωνία ο επίδοξος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε ένα απρόσμενο «χαστούκι» από το κίνημα Αλληλεγγύη, το οποίο αποστασιοποιήθηκε από την επίσκεψή του ανακοινώνοντας πως «μετά λύπης ενημερωθήκαμε ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει υποστηρίξει επιθέσεις σε συνδικάτα και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα