Καρνάβαλοι και Κούλουμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας...

11:22 24/2/2012 - Πηγή: 24wro
Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις...

Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες, πολλοί Δήμοι, όμως, έχουν προγραμματίσει αποκριάτικες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να διώξουν με γλέντι, τραγούδι και χρώμα την «γκρίζα» διάθεση των καιρών. «Βασίλισσα» του καρναβαλιού η Πάτρα, εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και προτάσεις για Κούλουμα.

Πλήθος...
καρναβαλικών εκδηλώσεων και στην Πάτρα,
όπου με κέφι πραγματοποιούνται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Η καρναβαλική περίοδος κορυφώνεται με τις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου.

Συνολικά, 138 πληρώματα και 30.000 Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής, σατιρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ελληνική λιτότητα. Ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ντομινίκ Στρος-Καν και ο Γιώργος Παπανδρέου «πρωταγωνιστούν» στη γιορτή.

Στην παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού που διαδέχονται τα άρματα του δήμου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.

Μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς με γλέντι, επιθυμεί να προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων τις Απόκριες, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η Πλάκα γίνεται το επίκεντρο, αποκτά γεύσεις, μυρωδιές και ρυθμούς από τα παλιά, οι δρόμοι φιλοξενούν το μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών, χορωδία, οπερέτες κ.α.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας θα προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με κρασί στα 4,5 ευρώ.

Η μπάντα «Balkana mama» γυρνά τα στενά της Πλάκας την Κυριακή 26/2, στις 8 μ.μ. (από το μετρό Ακρόπολης έως την πλατεία Μοναστηρακίου), συνοδεία καρναβαλιστών και ζογκλέρ.

Η Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε δύο σημεία της πόλης:

Στο Λόφο του Φιλοπάππου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη. Θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες, ελιές και χαλβάς.
Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει δρώμενα με γεύσεις από Πελοπόννησο, Ήπειρο και Κρήτη.

Στον Ελληνικό Κόσμο η κυρά Σαρακοστή ταξιδεύει τα παιδιά σε παραδοσιακά έθιμα, προσκαλώντας τα παιδιά με τους γονείς τους να φτιάξουν ταραμοσαλάτα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 10.30 π.μ. (Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000).

Στην παλιά Αμερικανική Βάση στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί το γλέντι της Καθαράς Δευτέρας. Φυσικά με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική.

Με κεντρικό σύνθημα: «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μα
Keywords
Τυχαία Θέματα