Καριέρα μετά τα 50: Η εργασία χρόνια δεν κοιτά

12:50 1/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αν ρίξετε μια ματιά στις αγγελίες εύρεσης εργασίας, θα διαπιστώσετε πως...
σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες θέτουν πολύ συγκεκριμένα όρια ηλικίας. «Ζητούνται νέοι ως 30 ετών» είναι μια συνήθης φράση, τυπωμένη στις εφημερίδες.

Αν βρίσκεστε στην δυσάρεστη θέση να έχετε χάσει την δουλειά σας λίγο πριν πάρετε σύνταξη ή βρίσκεστε ήδη σε αυτή αλλά νιώθετε ότι έχετε πολλά ακόμα να προσφέρετε, μην αφήσετε την ανισότητα και τις ηλικιακές διακρίσεις να σας «αφοπλίσουν»

Τώρα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να σκεφτείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε να
κάνετε, αλλά και όση εμπειρία απαιτείται για να πετύχετε σε αυτό. Πάρτε ιδέες από τις ασχολίες που ακολουθούν, αποκτήστε έξτρα εισόδημα και αποδείξτε ότι η εργασία… χρόνια δεν κοιτά.

Κάνοντας το χόμπι σας επάγγελμα
Το παραπάνω κλισέ βρίσκει την δικαίωσή του στην ευκαιρία που έχετε να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σε αυτό που αγαπάτε. Σκεφτείτε τι είναι αυτό στο οποίο προτιμάτε να αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας και δοκιμάστε να το μετατρέψετε σε δημιουργική απασχόληση. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές ιδέες για να σας… βάλουν στο κλίμα.

*Κηπουρική
Όλοι έχουν να λένε για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, για τα όμορφα λουλούδια και για τις κηπουρικές σας ικανότητες. Γιατί να μην μετατρέψετε το μεράκι σας σε επάγγελμα; Μπορείτε, μέσω των γνωστών σας, να βρείτε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια στην περιποίηση του κήπου τους και να αναλάβετε χρέη κηπουρού. Επιπλέον, αν έχετε τον δικό σας χώρο, όπου μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά, δεν είναι άσχημη ιδέα να αρχίσετε να παράγετε την δική σας σοδειά, που θα γίνει ανάρπαστη στον κύκλο σας.

* Catering
Αν οι μαγειρικές σας ικανότητες συνδυάζονται με όρεξη για ώρες δημιουργίας μέσα στην κουζίνα, θα μπορούσατε άνετα να αναλάβετε το catering σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι κλπ. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία αγγελία ή να διαδώσετε τα νέα μέσω των γνωστών σας και η αγάπη σας για την μαγειρική θα σας αποφέρει επιτέλους καρπούς.

*Blogging
Είχατε πάντα ταλέντο στο γράψιμο ή είχατε πολλά να πείτε στον κόσμο, αλλά δεν σας δόθηκε η ευκαιρία. Η μαγεία του blogging και της κοινότητας χρηστών και αναγνωστών θα σας πείσει ότι το γράψιμο μπορεί να προσφέρει περισσότερη ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση από όση πιστεύατε. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην νέα τεχνολογία για να μπείτε στον κόσμο του blogging. Βέβαια, μην περιμένετε οι προσπάθειές σας να ανταμειφθούν άμεσα με μερίδιο… διαφημιστικής πίτας. Χρειάζεται πολλή υπομονή, καλή «πένα» και χτίσιμο αναγνωστικού κοινού για να αρχίσετε να έχετε κάποια έσοδα από αυτή την ασχολία.

*Χειροποίητη… τέχνη
Όμορφα κοσμήματα, έργα κεραμικής, χειροτεχνίες από κάθε είδους υλικό, πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και πλεκτά εργόχειρα για τις φαν του βελονιού, μπορούν να γίνουν από απλό χόμπι για να περνάτε τα απογεύματα, έξτρα εισόδημα που θα καλύψει αρκετές
Keywords
Τυχαία Θέματα