Και η Ράνια Θρασκιά, ΕΡΤ μου;

16:20 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στην κρατική, που δεν μπορούν να υπολογιστούν καν...
Πώς μπήκαν; Με ποια κριτήρια; Τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί μέσα; Άγνωστο! Και παρ΄ όλα αυτά τίποτα, ποτέ, δε δείχνει να αλλάζει. Το παρασκηνιακό σύστημα της κρατικής τηλεόρασης κατατροπώνει ακόμη και ανθρώπους επικεφαλής που έχουν τις καλύτερες προθέσεις, ανά διαστήματα. Ένα κήτος, τσιμεντένιο που δεσπόζει σαν προτεκτοράτο στον Αγία Παρασκευή και που στην κοιλιά του χωράνε χιλιάδες εργαζόμενοι, σε λογιών ειδικότητες και μόνιμοι συνεργάτες.

Η αδιαφάνεια ήταν πάντα στο παιχνίδι! Δεν μπορούμε δηλαδή να πούμε
πως οι παλιοί εργαζόμενοι, έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους, διότι όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουμε καλά πως δεν δώσανε δα και εξετάσεις, ούτε πληρούν κάποια κριτήρια για να διοριστούν στις θέσεις τους και να αγκιστρωθούν επάνω τους σχεδόν σε αργομισθίες. Διότι η κάθε κυβέρνηση –και αυτό δεν άλλαξε ποτέ- μπαίνει και η διορίζει άλλους δικούς της, ή βγάζει από την αχρηστία των προηγούμενων της εξουσίας, τα «δικά της παιδιά». Έτσι αυτή τη περιοδεία οι της Νέας Δημοκρατίας έχουν αστέρια για τις στρατιές των ειδήσεων και των εκπομπών, ενώ οι του ΠΑΣΟΚ είναι κάπου, παραχωμένοι σε κάποια αμπάρια της μεγάλης γαλέρας. Η αδιαφάνεια δε και η μεροληψία δε νικιούνται ποτέ κατά όπως φαίνεται και μόνο στα λόγια μένουν οι προθέσεις για εξυγιάνσεις, αξιοκρατίες, αξιοποιήσεις δυναμικού και συμμαζέματα. Όσοι διορίστηκαν όμως, γνωρίζοντας το παιχνίδι ποιο είναι, ας μη παραπονιούνται. Και αυτοί με μέσο κάποιον βουλευτή, κάποιον υπουργό, μπιλιετάκι κεντρικού κόμματος ή κλαδικής πιάσανε στασίδια δημόσια, όταν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους, φτύνουμε αίμα για ένα μεροκάματο και αυτό αν θα μας δοθεί από τα αφεντικά!

Σύμφωνα, με την Xρύσλα Γεωργακοπούλου και τις αποκλειστικές της πληροφορίες, άλλο ένα επίλεκτο μέλος μιας περιόδου της ιδιωτικής τηλεόρασης που κατά συρροή είχε ανεβάσει κασέ και είχε υπερτιμήσει αξίες για προϊόντα αμφίβολης αισθητικής, περιεχομένου και θεματολογίας, έρχεται να προστεθεί στο τιγκαρισμένο δυναμικό της κρατικής. Αν όλοι οι διορισμένοι, φανεροί, κρυφοί, ενεργοί, αργόμισθοι, μυστικοί, βολεμένοι, αβόλευτοι, δε στα κρατικά κανάλια αποφασίσουν να πάνε στη δουλειά τους και να ζητήσουν να καθίσουν σε καρέκλες θα πρέπει να επινικοιαστούν κερκίδες από το Ολυμπιακό στάδιο για να βολευτούνε.

Παρ' όλα αυτά η κ. Ράνια Θρασκιά έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με τους ιθύνοντες της ΕΡΤ πριν από λίγες εβδομάδες για το ενδεχόμενο παρουσίασης εκπομπής, που αν και στην αρχή ήταν για να ναι εβδομαδιαία, μετά εξετάστηκε να γίνει πρωινή καθημερινή, 10.00-13.00. Σκέφτονται δε να δοθεί έμφαση σε πρακτικές και χρηστικές στήλες, σε θέματα υγείας για το παιδί, συμβουλευτικές προσεγγίσεις, ενώ οι καλεσμένοι από τον καλλιτεχνικό χώρο θα προσεγγίζονται «από την ανθρώπινη πλευρά τους» και όχι ας πούμε από την θεϊκή, ή του οσιομάρτυρα. Οι πληροφορίες δε της κ. Γεωργακοπούλου αναφέρουν πως η Διοίκηση της ΕΡΤ, «βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή με τη Ράνια
Keywords
Τυχαία Θέματα