Ισλανδία: Κούρεμα... στεγαστικών δανείων για 100.000 νοικοκυριά!

10:01 2/12/2013 - Πηγή: 24wro


Σχέδιο για την ελάφρυνση των χρεών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά από...

μήνες διαβουλεύσεων.

Ισλανδία:

Σχέδιο για την ελάφρυνση των χρεών των νοικοκυριών που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια, η οποία θα φθάνει μέχρι και τα 24.000 ευρώ για το κάθε ένα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισλανδίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον είχε προεκλογικά εξαγγείλει την πολυαναμενόμενη ρύθμιση, για την οποία όμως προηγήθηκαν μήνες διαβουλεύσεων.

Η Ισλανδία ανακάμπτει σταδιακά από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία
της, αλλά πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να ασφυκτιούν εξαιτίας των στεγαστικών δανείων, τα οποία δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν.

"Το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά", δήλωσε ο πρωθυπουργός Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, η οποία έκανε λόγο για την αρχή μίας "οικονομικής αναγέννησης".

Το "κούρεμα" των δανείων έχει ανώτατο όριο λίγο πάνω από τα 4 εκατομμύρια κορώνες (περίπου, δηλαδή, 24.000 ευρώ) για κάθε νοικοκυριό. Παράλληλα, θα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν ανάσα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων, η κυβέρνηση συνασπισμού παρουσίασε τα μέτρα, εκτιμώμενου κόστους 150 δισεκατομμυρίων κορώνες, ήτοι άνω των 900.000.000 ευρώ (!), για τέσσερα χρόνια. Η ελάφρυνση των δανείων αναμένεται να αρχίσει γύρω στα μέσα του 2014, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα