Ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα ασκούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής

22:05 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ισχυρές πιέσεις προς την Ελλάδα για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου ...Προγράμματος ασκούν οι ξένοι ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν θα λάβουν καμία απόφαση για την ελληνική κρίση χρέους, που θα συζητηθεί κατά το σημερινό δείπνο εργασίας, επιμένουν στην έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για το νέο «πακέτο» βοήθειας προς τη χώρα.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να καταστεί η οικονομία βιώσιμη. «Είναι μια μάχη της Ελλάδας, μια μάχη της ευρωζώνης και της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα, πριν την υιοθέτηση του Μεσοπρόθεσμου. «Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία που είναι σωστή και σημαντική. Θα την επιβεβαιώσουμε. Αλλά δεν θα υπάρξουν αποφάσεις. Προέχει να ψηφιστεί στην Ελλάδα το Μεσοπρόθεσμο», ανέφερε. Επίσης, η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε εθνική συνεννόηση στη χώρα, όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που τις έχουν τεθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. «Δεν είναι απειλή. Είναι επιβεβαίωση ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας», ανέφερε ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «πίεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την αρνητική του στάση».
Κοινή δήλωση
Στα πλαίσια των πιέσεων που ασκούνται στην Ελλάδα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται ότι θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση για την ελληνική κρίση χρέους, με την οποία θα ζητούν την υιοθέτηση των νέων μέτρων λιτότητας καθώς και την επίτευξη εθνικής συναίνεσης

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα