ΗΠΑ: "Εγκατέλειψε" τον αγώνα της η 61χρονη γενναία κολυμβήτρια

01:45 10/8/2011 - Πηγή: 24wro
Η 61χρονη κολυμβήτρια, Diana Nyad, που είχε ως στόχο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ...



κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την Κούβα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, χωρίς προστασία από τους καρχαρίες, εγκατέλειψε την προσπάθειά της το πρωί της Τρίτης (09/08), 29 ώρες αφού είχε πέσει στο νερό.
Ο οργανισμός της ήταν φανερά καταπονημένος από την προσπάθεια, ωστόσο, και παρότι το εγχείρημα ήταν για την ίδια όνειρο και στόχος ζωής, δήλωσε
πως δεν είναι στεναχωρημένη, αφού ήταν "χωρίς αμφιβολία η σωστή απόφαση".
Εκτός από τα κύματα, η Nyad πάλεψε με έναν τραυματισμό στον ώμο και το άσθμα που την ταλαιπωρεί, πριν σταματήσει περίπου στη μέση του 103 μιλίων ταξιδιού της.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες, η ίδια δήλωσε πως ένιωθε πολύ περισσότερο σε φόρμα, από ό,τι το 1978, οπότε και προσπάθησε για πρώτη φορά να κολυμπήσει από την Κούβα μέχρι τη Φλόριντα, και τότε χωρίς να τα καταφέρει.
Όπως είπε, έκανε καθημερινά, τα τελευταία 2 χρόνια, 12 ώρες κολύμβησης για να προετοιμαστεί, ενώ χρειάστηκε αρκετούς μήνες, για να πάρει την απαραίτητη άδεια από τις κουβανικές και αμερικανικές αρχές.
"Έχω φθάσει αισίως τα 61 και αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στην αρχή της ζωής μου. Πιστεύω ότι αυτή είναι η βασική πεποίθηση με την οποία πρέπει να πορεύεται κάποιος που φθάνει σε αυτή την ηλικία. Μπορεί να μην έχεις το ίδιο σώμα που είχες όταν ήσουν νέος αλλά έχεις καλύτερο μυαλό", δήλωσε πριν βουτήξει στο νερό.


Keywords
Τυχαία Θέματα