Ιερέας θύμα απάτης με ασφαλιστικά ταμεία

21:42 21/2/2012 - Πηγή: 24wro
Κάθε λογής κόλπα σκαρφίζονται επιτήδειοι, για να βάλουν στο χέρι τις οικονομίες ανυποψίαστων πολιτών...
Ένα από τα «δολώματα» που χρησιμοποιούν στα υποψήφια θύματά τους, είναι ότι δήθεν εκπροσωπούν κάποιο ασφαλιστικό ταμείο και μπορούν να τους εξασφαλίσουν χρήματα από το φορέα, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια μικρή κατάθεση.

Θύμα μιας ανάλογης απάτης έπεσε ένας 55χρονος παπάς από τη Σητεία, όταν ένας άνδρας του ζήτησε να καταθέσει 2.000 ευρώ σε λογαριασμό του, για να τον βοηθήσει να πάρει αναδρομικά 30.000.
Ο 55χρονος έπεσε στα δίχτυα του απατεώνα, καταθέτοντας το πόσο που του είχε ζητήσει σε τραπεζικό λογαριασμό. Όταν όμως αργότερα επικοινώνησε με τον λογιστή του και τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για την αναδρομική καταβολή χρημάτων από τον ασφαλιστικό του φορέα, κατάλαβε ότι είχε πέσει σε παγίδα.

Ο ιερέας έσπευσε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα Σητείας και κατήγγειλε την απάτη. Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το FlashNews, στην αστυνομική διεύθυνση Πάτρας προσήχθησαν δύο νεαροί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφάλιζαν χρήματα από το κράτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα