Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 120 δολάρια το βαρέλι

16:14 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Κοντά στα 120 δολάρια το βαρέλι... διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι το συμβούλιο Eurogroup θα εγκρίνει το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και διατηρούνται οι ανησυχίες σχετικά με την προσφορά του μαύρου χρυσού.
Η τιμή του μπρεντ κινήθηκε το πρωί πάνω και από τα 120 δολάρια
το βαρέλι, ενώ και η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 15 σεντς στα 102,46 δολάρια το βαρέλι.
Οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν σημαντικά τις προμήθειες πετρελαίου τους από το Ιράν, εν όψει του εμπάργκο πετρελαίου που έχει επιβάλει η ΕΕ, μειώνοντας τις αγορές τους για τον Μάρτιο από την πηγή αυτή κατά περισσότερο από ένα τρίτο ή 300.000 βαρέλια την ημέρα.
"Η τιμή του μπρεντ αντιδρά σε ένα συνδυασμό πραγμάτων, που περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη αισιοδοξία σχετικά με την Ελλάδα, την εξασθένιση του δολαρίου και την προσοχή της αγοράς στις μειωμένες εξαγωγές από το Ιράν στην Ευρώπη", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος εβδομαδιαίας εφημερίδας για τις αγορές εμπορευμάτων.
"Το συμβούλιο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι ο κύριος διαμορφωτής των τιμών του πετρελαίου", δήλωσε ο υπεύθυνος για τα παράγωγα εμπορευμάτων σε χρηματιστηριακή εταιρία στο Τόκιο.
Στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου συνέβαλαν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 4ετίας ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας, υποδηλώνοντας μία επιταχυνόμενη ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα