Η στρατηγική του Ιωάννη Διώτη στην κατάθεση για την λίστα Λαγκάρντ

07:55 14/1/2013 - Πηγή: 24wro
Δεν έχω πει ψέματα για το στικάκι που παρέλαβα από τον άλλοτε υπουργό Οικονομικών...
Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σε αυτήν τη φράση αποτυπώνεται η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, ο οποίος για δεύτερη φορά προσέρχεται να δώσει εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, αυτήν τη φορά ως ύποπτος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Μέχρι λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του ΣΔΟΕ,
ο Ι. Διώτης δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με όσα έχει να πει μετά το νέο εύρημα για την ημερομηνία δημιουργίας του USB (8-7-2011) που συμπίπτει χρονικά με τη δική του θητεία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα «Νέα», ο Ι. Διώτης θα επιμείνει ότι και την πρώτη φορά που βρέθηκε ως ελεγχόμενος απέναντι στους άλλοτε συναδέλφους του είπε την αλήθεια για το σύνολο των χειρισμών του στην υπόθεση.

Ωστόσο, δεν αποκαλύπτει πώς θα αιτιολογήσει το γεγονός ότι το στικάκι που –κατά δήλωσή του – είχε παραλάβει από τα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011 και παρέδωσε στον Β. Βενιζέλο εμφανίζεται να έχει ημερομηνία «γέννησης» στις 14.02 μ.μ. της 8ης Ιουλίου 2011.

Πηγές του περιβάλλοντός του επιμένουν ότι ο Ι. Διώτης έχει τη δυνατότητα και θα αποδείξει πώς μπορεί να... κουμπώνει η αλήθεια που είπε την πρώτη φορά με τα δεδομένα που προέκυψαν εκ των υστέρων ξαναφέρνοντάς τον πρόσωπο με πρόσωπο με τους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτο για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου.

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό ότι θα ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο USB, προκειμένου να αποδειχθεί αν το ηλεκτρονικό αρχείο... πειράχτηκε όσο ήταν στην κατοχή του, αλλά εν αγνοία του.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα