Η σόουμπιζ στα... χρόνια του twitter

09:53 1/8/2012 - Πηγή: 24wro
Δύο πόδια αρτίως λαδωμένα με φόντο πισίνα ξενοδοχείου. Τίτλος; Ποια τραγουδίστρια κάνει...
τις βουτιές της; Ένα πλούσιο στήθος που ασφυκτιά σε ένα μικροσκοπικό μαγιό σε πρώτο πλάνο. Τίτλος; Ποια celebrity κρύβει με το στήθος της, τη θέα; Μια κοριτσοπαρέα διασκεδάζει την παραλία. Και βέβαια η είδηση κόλαφος. Πασίγνωστή Ελληνίδα ηθοποιός ποζάρει τόπλες. Ποια είναι;

Αν όλα αυτά τα μάλλον προσωπικά ενσταντανέ νομίζετε ότι υπάρχουν σε κάποιο οικογενειακό άλμπουμ άντε και στη μνήμη ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής κάνετε λάθος.
Οι συγκεκριμένες κυρίες αλλά και κύριοι της εγχώριας σόουμπιζ ανεβάζουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους αλλά και την καθημερινότητά τους στα social media.

Το twitter και το facebook έχουν μετατραπεί στο alter ego των περισσότερων celebrity που μάλλον ανεβάζοντας τη φωτογραφία του πρωινού τους - που κατά πάσα πιθανότητα απολαμβάνουν δωρεάν, ένεκα και η δημοσιότητα - σε κάποιο ξενοδοχείο της ημεδαπής νιώθουν ως άλλη Lady Gaga με τα δύο εκατομμύρια followers.

Πριν από λίγες μέρες στον κόσμο του διαδικτύου είχε κυκλοφορήσει το εξής ανέκδοτο. «Ο Έλληνας έχει τελευταίας τεχνολογίας κινητό αξίας τουλάχιστον 600 ευρώ αλλά κάνει αναπάντητη γιατί δεν έχει κάρτα». Κάπως έτσι και η Ελληνίδα ηθοποιός που έχει κάνει στο παρελθόν κάποια περάσματα από αλήστου μνήμης τηλεοπτικές σειρές ανεβάζει τις τόπλες φωτογραφίες της στο Facebook και αμέσως το γαϊτανάκι ξεκινά. Εκείνη κάθεται πάνω από το τηλέφωνο και περιμένει γιατί οι εποχές είναι χαλεπές. Όμως φευ! Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο.

Προς celebrity, επώνυμους, διάσημους, σταρ, αντι-στάρ, παρουσιαστές, τραγουδιστές, ηθοποιούς: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι για κοινωνική, ψυχολογική, επαγγελματική και συναισθηματική...χόρταση. Ναι, μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία δουλειάς ακόμα ως σημείο επαφής μεταξύ ανθρώπων ακόμα και ως ένα διαδικτυακό think tank. Όμως υπάρχουν και όρια. Και βέβαια στην Ελλάδα όλα είναι εκτός ορίων, και τα πάντα στην υπερβολή τους.

Πολλοί τηλεαστέρες σε μια εποχή που πολλά από όσα γνωρίζουμε καταρρέουν δείχνουν να έχουν ζωή μόνο μέσω twitter και μετρούν την επιτυχία και ενίοτε την ευτυχία μέσα από τον αριθμό των followers και των φίλων. Έτσι και το twitter (και το Facebook) μεταμορφώθηκε εν Ελλάδι σε... Γεωργία Βασιλειάδου του 2012. Παντρεύει, χωρίζει, προξενεύει, γεννάει, συνωμοτεί, πουλάει την πραμάτεια του, μαγειρεύει, κουτσομπολεύει, ξεματιάζει και άλλα που δεν θυμάμαι σε μια μόνο ανάρτηση.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα