Η Ρωσία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για τους Πάτριοτ στα τουρκο-συριακά σύνορα

18:19 22/11/2012 - Πηγή: 24wro
Το υπουργείο Eξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για την απόφασή του...
να αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα «Πάτριοτ» στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.

Η στρατιωτικοποίηση των τουρκο-συριακών συνόρων είναι ένα ανησυχαστικό σημείο δημιουργεί έντονη ανησυχία και συναγερμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Alexander Lukashevich. «Κάθε άλλο παρά συντείνει στην σταθερότητα στην περιοχή», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Η συμβουλή μας προς τους τούρκους συναδέλφους είναι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην συριακή αντιπολίτευση και να τους φέρουν πιο κοντά σε διάλογο, αντί να οδηγείται η κατάσταση σε επικίνδυνες ατραπούς».

Πύραυλοι Πάτριοτ είχαν σταλεί στην Τουρκία, πάλι το 1991 και το 2003, κατά την διάρκεια των δύο πολέμων εναντίον του Ιράκ.

Ο Alexander Lukashevich, επίσης, διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν την δημοσιότητα σε μερίδα ρωσικών Μέσων, σύμφωνα με τις οποίες ο Rώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σχεδιάζει να συναντηθεί στις 26 Νοεμβρίου μα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου, πως «δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το σενάριο της Λιβύης». Ωστόσο, η Μόσχα υποστηρίζει πως δεν υποστηρίζει τον Άσαντ, στον συριακό εμφύλιο, και έχει ανακοινώσει πως θα σεβαστεί την απόφαση του συριακού λαού.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα