Η πρώτη εικόνα του Χριστού;

18:05 4/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να μελετούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα 70 μεταλλικά μικρά βιβλία...
από την εποχή των πρώτων Χριστιανών, που εντοπίστηκαν σε σπηλιά στην Ιορδανία. Πιστεύουν ότι τα σύμβολα που είναι χαραγμένα στις πλάκες αποτελούν μαρτυρίες από την εποχή αμέσως μετά τη Σταύρωση του Χριστού.


Οι μελέτες προχωρούν και η Daily Mail, στο φύλλο της Δευτέρας δημοσιεύει αυτό που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι η πρώτη ιστορικά απεικόνιση του Ιησού φορώντας το ακάνθινο στεφάνι των παθών.
Η εικόνα δεν είναι απόλυτα καθαρή, αλλά μπορεί να διακρίνει κανείς ένα πρόσωπο με κάτι σαν στεφάνι με εξοχές. Σε συνδυασμό με άλλα σύμβολα και λέξεις πιστεύουν ότι και αυτή η εικόνα αναφέρεται στην πορεία προς τη Σταύρωση.


Κατάφεραν επίσης να διακρίνουν έναν χάρτη της Ιερουσαλήμ με σύμβολα του Σταυρού γύρω από τα τείχη και τις λέξεις «Μεσσίας του Ισραήλ», κάτι που ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για πρωτοχριστιανικές μαρτυρίες.


Αυτά τα βιβλία, οι μεταλλικές πλάκες, βρίσκονται στην κατοχή ενός Ισραηλινού βεδουίνου, ο οποίος αρνείται να τις παραχωρήσει στην Ιορδανία που της διεκδικεί. Ωστόσο δείγματα έχουν αποσταλεί στην Αγγλία και την Ελβετία, όπου και προχωρεί η εξέτασή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα