Η ΠΟΒΕΚ αντιτίθεται στην πρόταση αύξηση κατώτατου μισθού

17:33 19/4/2012 - Πηγή: 24wro
Κάθετα αντίθετη δηλώνει η ΠΟΒΕΚ με... την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αύξηση του κατώτατου μισθού...
πρόσληψης συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων που καθορίζονται στο σχετικό διάταγμα του κατώτατου μισθού πρόσληψης. Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΒΕΚ σημειώνει ότι πρόκειται για την 5η συνεχόμενη χρονιά που αυξάνεται ο κατώτατος μισθός πρόσληψης συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων που καθορίζονται στο σχετικό διάταγμα, επισημαίνοντας ότι ''τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τα 743 ευρώ το 2008 ανέβηκε στα 924 ευρώ το 2012, δηλαδή
αύξηση κατά 25% !!!''. ''Απευθυνόμαστε και διερωτόμαστε πραγματικά αν με αυτή την προσέγγιση, σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που όλοι παραδέχονται ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης για αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης, αυτή η αύξηση κατά 25% του κατώτατου μισθού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα δημιουργήσει συνθήκες για ξεπέρασμα της κρίσης'', αναφέρει η ΠΟΒΕΚ.

Η Οργάνωση αναφέρει ότι δεν την βρίσκουν σύμφωνη ''τα επιχειρήματα και οι ισχυρισμοί της Υπουργού Εργασίας που από την μια υποτιμά και υποβαθμίζει την αύξηση σε '50 σεντ την ημέρα' και από την άλλη ισχυρίζεται ότι θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα ξεπεράσουμε την ύφεση στην οικονομία μας''. ''Η ΠΟΒΕΚ, οι μικρές επιχειρήσεις και οι χιλιάδες των καταστηματαρχών είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η πρόταση δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της κρίσης, αλλά θα τα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο'', αναφέρεται.

Η πρόταση του Υπουργείου, κατά την ΠΟΒΕΚ, ''θα κτυπήσει κύρια και καίρια τον μικρό και μεσαίο καταστηματάρχη με ένα - δυο υπαλλήλους ενώ οι «μεγάλοι» των πολυκαταστημάτων και υπεραγορών έχουν από καιρό βρει τρόπους και μεθόδους για να μην καταβάλλουν καν τον κατώτατο μισθό και στο τέλος της ημέρας για αυτούς που εκδίδεται το σχετικό διάταγμα, τον εργαζόμενο δηλαδή, απλά θα τον προσθέσει και θα μεγαλώσει τη λίστα των ανέργων και των υποαπασχολουμένων''.

Καλεί τέλος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο να μην προωθήσουν και να επανεξετάσουν την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας όταν και εφόσον δημιουργηθούν συνθήκες που το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από την ζημιά που προκαλεί ένα τέτοιο μέτρο κάτω από τις συγκεκριμένες πραγματικότητες που περνά σήμερα η οικονομία και ο τόπος μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα