Η περίθαλψη στην Αμοργό θέμα στο Guardian

10:22 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
Σε όλους είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές φορές οι πολίτες στην...
ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα λόγω έλλειψης ιατρικού ακόμη καινοσηλευτικού προσωπικού.

Για το πρόβλημα της Αμοργού έκανε ρεπορτάζ ο «Guardian» και δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. «Οι ελπίδες για ένα καλό νοσοκομείο για την υγειονομική περίθαλψη της Αμοργού έγιναν θύμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα» αναφέρει το
δημοσίευμα και κάνει γνωστό ένα επείγον περιστατικό που εμφανίστηκε τον προηγούμενο μήνα στο νησί. Ένα ελικόπτερο επί ώρα προσπαθούσε να προσεγγίσει το έδαφος της Αμοργού για να μπορέσουν οι γιατροί να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή.

«Ήταν 2:30 το πρωί και ήμασταν απελπισμένοι», θυμάται η Rita DeCarlo, μια από τους περίπου 200 ξένους που ζουν στο νησί. «Ο σύζυγός μου ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας εσωτερική αιμορραγία και στην Αμοργό δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο με τη δυνατότητα να του κάνει μετάγγιση. Ήταν επείγον να μεταφερθεί στην Αθήνα» αναφέρει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Αμοργός, το ανατολικότερο από τα νησιά των Κυκλάδων έπρεπε να έχει νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό αλλά η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει αυτή τη στοιχειώδη περίθαλψη. Οι ντόπιοι εξυπηρετούνται με ελικόπτερο για τα έκτακτα περιστατικά πράγμα που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους άστεγους όπως στην Αθήνα, αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν μπορούσαμε οικονομικά να αντέξουμε τα καύσιμα για τη θέρμανση σχολείων μας», δήλωσε ο δήμαρχος, Νικήτας Ρούσσος προσθέτοντας ότι και το δικό του ταμείο του έχει αδειάσει δραματικά.

Μόνη ελπίδα των κατοίκων σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πλέον ο τουρισμός και οι ομορφιές του νησιού που το καλοκαίρι ελπίζουν ότι θα προσελκύσουν τους ξένους...

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα