Η ΟΥΕΦΑ να πάει στη Λιβύη

23:25 28/8/2011 - Πηγή: 24wro
Η Σιόν είναι μια ελβετική πόλη, πρωτεύουσα του γαλλόφωνου καντονίου του Βαλέ. Ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης είναι... η ομάδα που έχει και το ίδιο όνομα, η Σιόν.

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ένας ιδιόρρυθμος ελβετός μεγαλοαρχιτέκτονας, ο Κριστιάν Κωνσταντέν (παλιός τερματοφύλακας της ομάδας του Λουγκάνο).

Τον τελευταίο καιρό οι επιλογές του Κωνσταντέν στον μεταγραφικό τομέα της ποδοσφαιρικής ομάδας του, απασχολούν ιδιαίτερα την ευρωπαική αρχή ποδοσφαίρου, την γνωστή ΟΥΕΦΑ
και αυτό έγινε η αιτία για μια δήλωση του προέδρου-ιδιοκτήτη της Σιόν η οποία σχολιάστηκε ποικιλότροπα.

Η ΟΥΕΦΑ απαγόρευσε στη Σιόν να χρησιμοποιήσει σε επίσημα παιγνίδια της, κάποιους ποδοσφαιριστές που απέκτησε στις μεταγραφές, ισχυριζόμενη ότι αυτές έγιναν παράτυπα. Ο Κωνσταντέν έκανε προσφυγή σε τοπικό ελβετικό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι οι μεταγραφές έγιναν κανονικά. Έτσι άρχισε να χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές κανονικά.

Στούς αγώνες που έδωσε μέχρι τώρα η Σιόν για το ελβετικό πρωτάθλημα, όλες οι αντίπαλες ομάδες υπέβαλλαν ένσταση κατά της χρησιμοποίησης των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και τώρα εκκρεμούν αποφάσεις από την αθλητική δικαιοσύνη.

Βασιζόμενος όμως στην απόφαση του δικαστηρίου της Ελβετίας, η Σιόν (με προεδρική εντολή) συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές. Το ίδιο έκανε και στο κύπελλο ευρώπης (Γιουρόπα Ληγκ) όπου αντιμετώπισε τη Σέλτικ Σκωτίας και μάλιστα την απέκλεισε. Όμως η Σέλτικ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ελβετικών ομάδων, υπέβαλε κι αυτή ένσταση κατά της Σιόν, ζητώντας να αποκλειστεί από τη συνέχεια του ευρωπαικού κυπέλου και να πάρει αυτή τη θέση της (Σκωτσέζοι...).

Στο άκουσμα της είδησης ότι η ΟΥΕΦΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει δεκτή την ένταση των σκωτσέζων, χθές ο πρόεδρος Κωνσταντίν έκανε μια δήλωση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ακραία και κάποιοι είπαν ότι “επιτέλους κάποιος έπρεπε να το πεί”...

Δήλωσε ο Κωνσταντέν: “Αν η ΟΥΕΦΑ δεν έχει μάθει να αποδέχεται αποφάσεις δικαστηρίων και θέλει να αποφασίζει απολυταρχικά, να πάει στη Λιβύη να ασκήσει τα καθήκοντά της. Υπάρχει χώρος πλέον γι’ αυτήν εκεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις”.

Πρόεδρος στην ΟΥΕΦΑ είναι ο γάλλος Μισέλ Πλατινί (ο γνωστός βετεράνος ποδοσφαιριστής) που δεν δείχνει να συμμερίζεται τις απόψεις του γαλλόφωνου συλλόγου της Ελβετίας. Ο λόγος σύμφωνα με τον Κωνσταντέν είναι οι πιέσεις που ασκεί για τιμωρία της Σιόν, ένας άλλος παράγοντας της ΟΥΕΦΑ, ο Γενικός Γραμματέας Τζιάννι Ινφαντίνο, ελβετός κι αυτός αλλά ιταλόφωνος, που φήμες θέλουν να έχει “προσωπικές διαφορές” με τον γαλλόφωνο πρόεδρο της Σιόν.

Γι αυτό ο Κωνσταντέν δήλωσε και τα εξής: “Αν ο Πλατινί δει τον φάκελο αντικειμενικά δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Είναι αναγκασμένοι να μαστορεύουν άλλοθι ώστε να μας κατηγορήσουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν βρισκόμαστε σε μια αντικειμενική προσέγγιση της υπόθεσης αλλά σ’ ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μετα
Keywords
Τυχαία Θέματα