Η Νέα Δημοκρατία καθορίζει το μέλλον της με την εκλογή Γραμματέα

00:22 14/8/2012 - Πηγή: 24wro

Παρασκήνιο μέσα στο κατακαλόκαιρο φαίνεται πως απέκτησε η Νέα Δημοκρατία καθώς η...

εκλογή Γραμματέα στις 30 Αυγούστου και τα όσα προηγήθηκαν μέσα στον Ιούλιο δεν αφήνουν τους μνηστήρες της Συγγρού σε ησυχία. Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά και δυστυχώς κανένα που να κάνει θετική εντύπωση στους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι περιμένουν τώρα που η “crem de la crem” της παράταξης πασχίζει να σώσει τη χώρα, να ξεπηδήσουν από πίσω νέοι άνθρωποι με διαφορετικές
νοοτροπίες.

Όποιος πάντως διάβασε τους υποψηφίους που κατέθεσαν υποψηφιότητα την προηγούμενη φορά, μόνο τέτοια διάθεση για αναγέννηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είδε. Πρόσωπα άλλων εποχών και άνθρωποι με λογικές προηγούμενων δεκαετιών προσπάθησαν να βρεθούν κοντά στο Σαμαρά διεκδικώντας απλά και μόνο άλλη μία καρέκλα και όχι καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις για την ανανέωση σε ιδέες και πρακτικές της γαλάζιας παράταξης.

Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Αν εκεί στη Συγγρού δεν καταλάβουν πως το κόμμα χρειάζεται ένα σοκ ανανέωσης, αργά ή γρήγορα θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Όσο και να μη θέλουν να το δουν μερικοί, το κόμμα έχει πεθάνει και απλά όσοι εργάζονται (;) ακόμα για αυτό, δεν το έχουν μάθει ή κάνουν πως δεν ακούν. Έπρεπε «χθες» αλλά πρέπει έστω και στις 30/8 να εκλεγεί ένας νέος άνθρωπος στη θέση του Γραμματέα προκειμένου να ξεκινήσουν να χτίζονται τα πάντα από την αρχή. Και αν θέλετε να το πάμε και παραπέρα, να μην είναι καν βουλευτής. Έτσι, με μία κίνηση ο Αντώνης Σαμαράς αλλάζει εντελώς το τοπίο και ξαναστήσει το πολιτικό παιχνίδι από την αρχή. Εξουδετερώνει με μιας το ηλικιακό πλεονέκτημα του Τσίπρα αλλά και του Βενιζέλου (σ.σ. δήλωσε πως μετά από αυτόν το ΠΑΣΟΚ θα διοικήσει 30άρης) και παράλληλα βρίσκει ίσως την ιδανική φόρμουλα για τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Γιατί πώς να το κάνουμε, αν είσαι νεοδημοκράτης βουλευτής διαφορετικά θα δεις και θα ακούσεις το Γραμματέα αν δεν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κρύβει εσωκομματικές σκοπιμότητες. Μ’ ένα σμπάρο λοιπόν, αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναν άνθρωπο στα κυβικά του Τσίπρα και παράλληλα αποφεύγεις τις γνωστές προστριβές Γραμματέα και βουλευτών, για τους οποίους άλλωστε υπάρχει και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Και ας μη γελιόμαστε, η λύση ενός νέου στελέχους που δεν είναι βουλευτής έχει και άλλα, πιο «εσωτερικά» οφέλη για τη ΝΔ και τον ίδιο το Σαμαρά. Πρώτον, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλα τα στελέχη πως το κόμμα δεν είναι «βουλευτοκρατούμενο» και ως εκ τούτου έχει σημασία η ενασχόληση και η προσφορά τους ενώ προσφέρει στον πρωθυπουργό, μια μοναδική ευκαιρία. Χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο μη κοινοβουλευτικό, δίνει τη δυνατότητα στην παράταξη να χτίσει χωρίς συμπλέγματα ένα κοινωνικό «μαξιλάρι» απορρόφησης κραδασμών όσο ακόμα είναι νωρίς. Γιατί μπορεί εν μέσω θέρους και της ανοχής που επέδειξαν οι πολίτες στη νεοεκλεγμένη κυβέρνηση να περνάνε τα μέτρα στο «ντούκου», ωστόσο ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και η κυβέρνηση θα χρειαστεί τη στή
Keywords
Τυχαία Θέματα