Η μεγάλη μέρα για την 6η δόση έφθασε

01:06 29/11/2011 - Πηγή: 24wro

Από τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup κρέμεται το...

οικονομικό μέλλον της χώρας, καθώς το πρώτο θέμα της ατζέντας θα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης προς τη χώρα μας, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Την ώρα που η κρίση χρέους στην ευρωζώνη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει την πολυπόθητη δόση. «Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση
της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή» δήλωσε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καθώς τις προηγούμενες δύο φορές δεν ευτυχήσαμε να πάρουμε τα χρήματα.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν αποστείλει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Ο κ. Σαμαράς την έστειλε προ ημερών, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τη δημοσιοποίησε προχθές, δήκιν άρθρου στην κομματική του εφημερίδα, υπό τον τίτλο «Παράτολμο το “Oχι” στο “Ναι” - Ριψοκίνδυνο το “Ναι” στο “Oχι”».

Θυμίζουμε ότι η έκτη δόση θα έπρεπε να είχε καταβληθεί από τον Σεπτέμβριο, όμως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει αλλαγές στη σύμβαση και στη συνέχεια η απόφαση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αποδοχή της σύμβασης μπλόκαραν τις διαδικασίες.

Την ίδια ώρα πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει με μια δόση αισιοδοξίας ότι το 2012 δεν θα παρθούν νέα μέτρα, ενώ ελάχιστα θα είναι αυτά της περιόδου έως το 2015.

«Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Για τα επόμενα χρόνια από το 2013 έως το 2015 τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα. Είναι το 1% του ΑΕΠ περίπου, κατά μέσο όρο τον χρόνο, όταν μόνο τον Οκτώβριο για να πάμε στην απόφαση της 26ης εκείνου του μηνός αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ» ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η χώρα διατρέχει «θανάσιμο κίνδυνο σε μια Ευρώπη που παραπαίει» και πως απαιτείται εθνική υπερπροσπάθεια «για να βγούμε αλώβητοι, όχι μόνο εμείς αλλά και τα παιδιά μας, από την κρίση αυτή».
Keywords
Τυχαία Θέματα