Η λαθρεμπορία καυσίμων στο εισαγγελικό στόχαστρο

09:08 28/3/2012 - Πηγή: 24wro
Τον καυτό φάκελο της λαθρεμπορίας καυσίμων ανοίγει ο οικονομικός εισαγγελέας...
Γρηγόρης Πεπόνης, με στόχο να διακριβωθεί εάν υπάρχει ανοχή ή συνέργεια υπηρεσιακών παραγόντων στα κυκλώματα της λαθρεμπορίας που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η εισαγγελική έρευνα θα εκτείνεται σε βάθος 10ετίας και θα διενεργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (σ.σ στην εφημερίδα Καθημερινή) κάνουν λόγο για πλοκάμια λαθρεμπορίας σε όλη
την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί ποια μέτρα θεσμοθετήθηκαν για την πάταξη της λαθρεμπορίας και εάν αυτά εφαρμόστηκαν, και εάν δεν εφαρμόστηκαν για ποιους λόγους και από ποιους επεδείχθη ολιγωρία.

Εκ των βασικών μαρτύρων στην έρευνα θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο οποίος είχε προβεί σε καταγγελίες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Μάιο του 2011, για λαθρεμπορία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείταιεκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερ-πολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα