Η ιστορία του Tiffany

09:37 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
To 1837 o Τσαρλς Λιούς Τίφανι και ο Τέντι Γιανγκ άνοιξαν συνεταιρικά ένα κατάστημα...
στη Νέα Υόρκη με το όνομα «Tiffany, Young and Ellis», το οποίο μετονομάστηκε σε Tiffany & Co. Ήταν η χρονιά που ο Τσαρλς Τίφανι ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης που θα γινόταν ένα από τα πιο διάσημα κοσμηματοπωλεία του πλανήτη. Ο Τίφανι κόντρα στις εμπορικές συνήθειες του καιρού
του, έβαλε τιμές σε όλα τα κοσμήματα που διέθετε και δεχόταν μόνο μετρητά, σε μια εποχή που η πίστωση κυριαρχούσε.

Τα διαμάντια έγιναν το σήμα κατατεθέν του και το Tiffany το πιο πολυτραγουδισμένο κοσμηματοπωλείο στον κόσμο. Από τη Μέριλιν Μονρόε που τραγουδούσε ότι τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών, μέχρι τοnn Τζέιμς Μποντ και το συγγραφέα Τρούμαν Καπότε που εμπνεύστηκε για τη νουβέλα Πρόγευμα στου Τίφανι, που αργότερα έγινε η μυθική ταινία με την Όντρεϊ Χέπμπορν.

Σήμερα το Tiffany δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του καθώς τα κέρδη του έκαναν βουτιά 30% εξαιτίας των υψηλών τιμών στα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους αλλά και της αλλαγής των αγοραστικών συνηθειών. Πλέον οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας όπως οι ταμπλέτες και τα iphone είναι οι «ιερές αγελάδες» της κατανάλωσης υπερφαλαγγίζοντας τις επενδύσεις σε κοσμήματα.

Πάντως το μπεστ σέλερ των Tiffany εξακολουθούν να είναι τα διαμάντια καθώς τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Τελικά η Μέριλιν είχε δίκιο.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα