Η ιστορία του Louis Vuitton

08:32 30/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η Louis Vuitton σχεδιάζει και κατασκευάζει τις πιο αναγνωρίσιμες αλλά και αντιγραμμένες...
τσάντες του πλανήτη. Έχουν το όνομα του δημιουργού τους, του Γάλλου Λουί Βουιτόν, ο οποίος κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν μια από τις εμβληματικότερες μάρκες στην αγορά ένδυσης.

Ο Βουιτόν γεννήθηκε το 1821 στην πόλη Ζυρά. Το 1837 ξεκίνησε για να βρει την τύχη του στο Παρίσι, κάνοντας μια απόσταση 400 χιλιομέτρων με τα πόδια. Ο 16χρονος Λουί βρήκε μια θέση ως μαθητευόμενος στην κατασκευή
ειδών ταξιδίου. Η φήμη του γρήγορα εξαπλώθηκε στο Παρίσι και ο ίδιος ο βασιλιάς Ναπολέων ο 3ος τον κάλεσε για να γίνει ο επίσημος προμηθευτής του παλατιού. Ο Βουιτόν έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο απαιτητικό περιβάλλον του εστεμμένων ξεκίνησε τη δική του εταιρεία το 1854 και σύντομα τα προϊόντα του έγιναν περιζήτητα, ενώ σχεδόν αμέσως οι ανταγωνιστές του ξεκίνησαν να τον αντιγράφουν.

Το 1885 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και πάλι οι απομιμήσεις των προϊόντων του γέμισαν την αγορά. Πέθανε το 1892 και τα ηνία της επιχείρησης πέρασαν στο γιο του. Σήμερα η Louis Vuitton ανήκει στον όμιλο πολυτελών ειδών LVMH και αποτελεί τη ναυαρχίδα του ομίλου. Τα είδη της εξακολουθούν να αντιγράφονται και υπολογίζεται ότι μόλις το 1% των προϊόντων της που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αυθεντικά.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα