Η ΓΕΝΟΠ απειλεί να σβήσει τα φώτα

00:35 21/4/2011 - Πηγή: 24wro

Με μπλακάουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ που ετοιμάζεται για ...



απεργιακό μπαράζ ως αντίδραση στο σχέδιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πώληση ποσοστού της εταιρίας σε ιδιώτες επενδυτές. Οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ συνήθως προκαλούν διακοπές ρεύματος
σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει στις 28 Απριλίου για να αποφασίσει επί της εισήγησης της ηγεσίας του συνδικάτου για 48ωρες απεργίες στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης την Τρίτη.

Η ΓΕΝΟΠ προτείνει "48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ... με στόχο την αλλαγή της λαθεμένης απόφασης της κυβέρνησης".
Στις δράσεις της ομοσπονδίας πριν την έναρξη της απεργίας περιλαμβάνονται καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων και τα γνωστά πλέον sms στους βουλευτές του Ελληνικού δημόσιου με τα οποία τους καλούν να πάρουν θέση στην πώληση της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δηλώνει στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» ότι αν χρειαστεί θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τους ενημερώσουν για τη λάθος απόφαση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει στην πώληση ποσοστού έως 17% το επόμενο έτος στο πλαίσιο άντλησης 50 δις ευρώ για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

http://www.newscode.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα