Η φυλακή των... μεγάλων αποδράσεων

17:16 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Η πρόσφατη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού...
αλλά και πέντε μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα μέτρα ασφαλείας των Φυλακών Κορυδαλλού αλλά και γενικότερα τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Θεωρητικά, τουλάχιστον, οι Φυλακές Κορυδαλλού θεωρούνται σαν οι πλέον ασφαλείας στη χώρα μια που στην ουσία είναι η μεγαλύτερη φυλακή.

Προ ημερών ο Παναγιώτης Βλαστός
που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δεκάδες εγκλήματα μαζί με πέντε από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισαν να αποδράσουν.

Η ομάδα αποφάσισε ένας από όλους να έχει τη μέρα της απόδρασης επισκεπτήριο. Αυτός δεν ήταν άλλος από το Μαυρόπουλο. Ο νεαρός είχε κανονίσει εν αγνοία των συγγενών του ένα επισκεπτήριο.

Μπήκε στον ειδικό χώρο που προβλέπει επισκεπτήριο χωρίς το κλασικό διαχωριστικό. Παρέμεινε εκεί με συγγενικό του πρόσωπο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ζήτησε από το φύλακα να ανοίξει την πόρτα του ειδικού χώρου στον οποίο γίνεται το επισκεπτήριο για να αποχωρήσει.

Τη στιγμή εκείνη στο χώρο του επισκεπτηρίου βρίσκονταν 25 πολίτες, συγγενείς κρατουμένων.

Μόλις ο Μαυρόπουλος βγήκε έξω από τον χώρο ξεκινά η δράση της ομάδας. Από την ανοιχτή πόρτα του χώρου του επισκεπτηρίου ορμά ο Παναγιώτης Βλαστός και κρατώντας ένα πιστόλι ακινητοποιεί και τους 25 συγγενείς των κρατουμένων που βρισκόταν μέσα.

Πίσω από τον Παναγιώτη Βλαστό ξεπροβάλλουν αμέσως με κανονικά ή αυτοσχέδια μαχαίρια οι αδελφοί Νικολόπουλοι, ο Μαυρόπουλος που μόλις είχε βγει, ο Τσάκαλος και ο Πολύδωρας.

Η ομάδα των έξι εκτός από τους 25 συγγενείς των κρατουμένων που ακινητοποιεί αιχμαλωτίζει προσωρινά και τρεις δεσμοφύλακες οι οποίοι δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Από τις 6 το απόγευμα της μέρας εκείνης αρχίζει και η ομηρία των 28 ατόμων. Αμέσως ηχούν οι σειρήνες του συναγερμού στο κτίριο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι έξι κρατούμενοι σαν στόχο είχαν από την πρώτη στιγμή να δραπετεύσουν από τις φυλακές αλλά το σχέδιό τους δεν πήγε καλά.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι στα χέρια του Βλαστού βρέθηκε πιστόλι. Πώς μπήκε μέσα στη φυλακή το όπλο αυτό; Ή ποιοι το έδωσαν στο Βλαστό για να μπορέσει να αποδράσει ;

Στο σημείο αυτό αξίζει να εξετασθεί και κάτι άλλο. Εκτός από το Βλαστό αλλά και το όπλο που είχε ένας ακόμα από τους έξι διέθετε μαχαίρι ενώ οι άλλοι κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια που φτιάχνουν μέσα στις φυλακές.

Η απόπειρα αυτή στην ουσία δείχνει για μία ακόμη φορά ότι αν και η Φυλακή του Κορυδαλλού θεωρείται υψίστης ασφαλείας, εντούτοις δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποδράσει κανείς. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκαν δύο μείζονες αποδράσεις.

Και οι δυο πραγματοποιήθηκαν με ελικόπτερο και ο επιβάτης τους, που έφυγε στην κυριολεξία πετώντας μέσα από το προαύλιο των Φυλακών Κορυδαλλού δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα