Η επιτυχία του Ολυμπιακού και γιατί θέλει τον ΠΑΟ στο F4!

00:07 3/4/2012 - Πηγή: 24wro

Σαρδόνιο χαμόγελο και πρόσωπο που έλαμπε, είχε μετά την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς...

Ο δημιουργός και εμπνευστής αυτή της ομάδας, έβαλε την πήχη ακόμη ψηλότερα όταν χωρίς δισταγμό τόνισε στις δηλώσεις του πως «δεν έχει φθάσει ακόμη στο ταβάνι της. Έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα».
Φυσικά δεν προσδιόρισε το πότε και είναι εύκολο
να το προσαρμόσει ανάλογα με τον τρόπο που θα εξυπηρετεί την ψυχολογία των παικτών του και ενδεχομένως τη χρονική στιγμή που θα του ζητηθεί συγκεκριμένος προσδιορισμός. Όμως η ερώτηση στην αίθουσα Τύπου στο ΣΕΦ, μετά την τρίτη και τελευταία νίκη επί της Σιένας ήταν φανερό πως επικεντρωνόταν στην εφετινή ομάδα.
Στην ομάδα που διεκδικεί με πλεονέκτημα έδρας το πρωτάθλημα αλλά και γιατί όχι τον τίτλο της Ευρωλίγκας ή τουλάχιστον την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός άλλωστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να αγναντεύει τον μαγευτικό Βόσπορο και να επισκεφτεί την Αγιά Σοφιά, τα Πριγκηπονήσια και το «Μεγάλο Παζάρι».
Αντιθέτως δεν θα... παζαρευτεί κανένα ματς και ειδικά τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα ο Ίβκοβιτς θα τον σχεδιάζει για έναν ολόκληρο μήνα! Όταν θα κάνει μια από τις παραπάνω βόλτες, όπως το συνηθίζει ο «Ντούντα» δεν θα έχει τουριστικό σκοπό αλλά να αποφορτίσει τα «μωρά» του από την πίεση και να τους χαλαρώσει πριν από τον αγώνα που οριοθετεί από το βράδυ της Παρασκευής τη νέα υπέρβαση των Ερυθρόλευκων.
Αν μάλιστα υπήρχε κάποιος τρόπος με τον οποίο θα εγγυόταν ότι οι δύο ομάδες την 11η Μαΐου θα εμφανιστούν στο παρκέ του «Σινάν Ερντέν» στην κατάσταση που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή, θα πόνταρα στον Ολυμπιακό για φιναλίστ της διοργάνωσης. Στα χαρτιά η «Μπάρτσα» θα είναι το φαβορί, αλλά στο γήπεδο η φρεσκάδα, η ενέργεια, η επιθετικότητα και η αγριάδα που βγάζει ο Ολυμπιακός είναι ικανά (και αναγκαία) στοιχεία για να είναι ο Ίβκοβιτς εκείνος που θα έχει τα λευκά πιόνια στην παρτίδα σκάκι με τον Τσάβι Πασκουάλ...
Κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, αν ο Ολυμπιακός θέλει να την ικανοποιήσει με τον τρόπο που έπραξε πριν από 20 χρόνια, στην ίδια πόλη, η Παρτίζαν Βελιγραδίου με τα δικά της «μωρά», θα πρέπει να επιθυμεί να είναι παρών και ο προπονητής εκείνης της ομάδας-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κοινώς να προκριθεί, την Πέμπτη, στο φάιναλ-φορ και ο Παναθηναϊκός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Αμφιβάλω αν ο Καρλ Χάινς, όταν είπε πως θέλει «τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Ευρωλίγκας» έκανε την συγκεκριμένη δήλωση έχοντας αγωνιστικά κριτήρια στο μυαλό του και δεν περιορίστηκε στα στενά περιθώρια της... λαϊκής κατανάλωσης. Όμως αυτή θα πρέπει να είναι η προσέγγιση για τον Ολυμπιακό και εφόσον θέλει να ονειρεύεται την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, θα επιθυμεί διακαώς την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ-φορ!
Το γιατί βρίσκεται σε μια εκτίμηση που είναι κοινά αποδεκτή στην Ευρώπη, συζητείται στα δημοσιογραφικά θεωρία, εκφράζεται από προπονητές στα περισσότ
Keywords
Τυχαία Θέματα