Η Ελλάδα στο «μενού» του δείπνου εργασίας της Συνόδου Κορυφής

17:40 22/6/2011 - Πηγή: 24wro
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, με ιδιαίτερη έμφαση…
στην ελληνική κρίση χρέους θα τεθούν στο επίκεντρου του δείπνου εργασίας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Σε επιστολή του προς τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, διευκρινίζει ότι στο δείπνο εργασίας, που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) πέραν του ελληνικού προβλήματος, θα συζητηθούν οι έξι νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, οι τροποποιήσεις για τον EFSM, οι βασικές αρχές του ESM καθώς και το «Σύμφωνο για το Ευρώ».
Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν στις 8.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) οπότε και οι «27» θα συναντηθούν, ως είθισται, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, ενώ θα ακολουθήσει το δείπνο εργασίας.
Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να επιβεβαιώσει το διορισμό του Μάριο Ντράγκι στη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ.
Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, οι εργασίες της Συνόδου θα εστιάσουν στη μετανάστευση. Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών, καθώς και στην ορθή λειτουργία της συνθήκης Σέγκεν, στη διαχείριση των συνόρων καθώς και στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου.
Στη συνέχεια, οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για το περιεχόμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
Η κατάσταση στη Λιβύη θα συζητηθεί στο τέλος της Συνόδου, κατά το γεύμα εργασίας που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα