Η ευτυχία είναι δωρεάν

22:30 4/6/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή προσφέρονται δωρεάν... Γέλιο, φίλοι και αγκαλιές ομορφαίνουν τη ζωή μας και μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι

Σε μία κοινωνία βασισμένη στον υλισμό, όλοι πασχίζουμε να αποκτήσουμε πολλά χρήματα και να αυξήσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Την ουτοπία αυτή έρχεται να ανατρέψει μία νέα έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας αποκαλύπτουν ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά και καθημερινά.
Η ευτυχία
δεν πηγάζει από τα ακριβά αυτοκίνητα και τα επώνυμα ρούχα. Ένα μόνο χαμόγελο είναι αρκετό για να φτιάξει τη μέρα μας. Μικρές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής που όλοι αμελούμε, είναι ικανές να δώσουν νόημα στη ζωή μας και να την κάνουν ποιοτικότερη.
Οι εθελοντές, που συμμετείχαν στην έρευνα, ρωτήθηκαν ποίες απολαύσεις θεωρούν σημαντικότερες. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ξάφνιασαν ευχάριστα τους ερευνητές.
Το 22%, των 2.000 ανθρώπων, επέλεξαν στην πρώτη θέση το γέλιο και στη δεύτερη θέση, σε απόσταση αναπνοής με 21%, τοποθέτησαν ένα καλό γεύμα με αγαπημένους τους φίλους. Μία τρυφερή αγκαλιά κατέκτησε την τρίτη θέση με 19%.
Η έρευνα αποδεικνύει ότι παρά την παγκόσμια φρενίτιδα για τα υλικά αγαθά, οι άνθρωποι βρίσκουν την ευχαρίστηση σε δραστηριότητες οι οποίες δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ.
Μεταξύ των άλλων, στο top 10 των απολαύσεων που απαριθμούνται, ήταν η αίσθηση του ήλιου στο πρόσωπο μας , η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, ένας περίπατος κατά μήκος της παραλίας και τα καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι. Επίσης, μεγάλη απήχηση έχει το ηλιοβασίλεμα, οι παλιές φωτογραφίες, οι αναμνήσεις και η μυρωδιά από το φρεσκοκομμένο γρασίδι.
Ο Ralph Walker, επικεφαλής του marketing της εταιρείας Apples που διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα, δήλωσε ότι ''Σε μία εξαιρετικά περίπλοκη εποχή και σε ένα αγχωτικό κόσμο, οι άνθρωποι φαίνεται να ψάχνουν τρόπους επανασύνδεσης με το παλιό καλό παρελθόν''. Η οικογένεια, οι φίλοι και η ομορφιά της φύσης κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και έχουν μεγαλύτερη αξία για όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα