Η Διαμαντοπούλου φέρνει νύχτα το νέο νόμο πλαίσιο για να μην έχει αντιδράσεις

09:05 8/7/2011 - Πηγή: 24wro
Την ώρα που τα Πανεπιστήμια θα είναι κλειστά και προκειμένου να πιάσει στον ύπνο...
τους φοιτητές η Υπουργός Παιδείας φέρνει το νέο νόμο-πλάισιο.

Μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και αντίδρασης των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισπράτουν φθορά η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει το colpo grosso και φέρνει ένα νέο νόμο για τα ΑΕΙ με 2-3 θολά λαϊκίστικα στοιχεία προκειμένου να "πάρει" την κοινή γνώμη με το μέρος
της αλλά κυρίως να μεινει στην επικαιρότητα και το απυρόβλητο των Αγανακτησμένων.

Φυσικά, ο στόχος δε μπορεί να μην αφορά και τις εσωκομματικές ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καθώς με ανεβασμένες τις μετοχές τις θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει και  μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της επόμενης ημέρας του κόμματος από τη στιγμή που σε ενδεχόμενη ήττας στις εκλογές θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας.

Πάντως ακαδημαϊκοί και φοιτητές δε φαίνεται να κάνουν πίσω στον έλεγχο των διοικήσεων των ιδρυμάτων που επιβάλλει ο νέος νόμος και η κατάσταση αναμένεται να περάσει εκτός ελέγχου το επόμενο διάστημα. Ενδεικτική είναι χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΠ η οποία καλεί την Ά. Διαμαντοπούλου να μη χάσει μία ακόμα ευκαιρία η Παιδεία και να μην πνιγεί η συναίνεση για αλλαγές από τα κομματικά παιχνίδια της Υπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το γεγονός πως η ανώτατη εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές εδώ και τώρα δε χωράει καμία αμφισβήτηση. Χρόνια προβλήματα έχουν διογκωθεί συνθέτοντας ένα μείγμα αποσύνθεσης, από το οποίο χρειάζεται να απαλλαγεί άμεσα.


Ως ενεργά μέλη της φοιτητικής κοινότητας έχουμε εδώ και αρκετό καιρό επισημάνει πως οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από αυτούς που ζουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα έχουμε αναδείξει μια συγκεκριμένη λογική πάνω στην οποία οφείλει να κινηθεί το φοιτητικό κίνημα. Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε στις 21 φεβρουαρίου 2011 την Πρόταση Παιδείας. Ένα συγκροτημένο σχέδιο θέσεων και προτάσεων, μέσα από το οποίο θα μπορέσουν τα ελληνικά ΑΕΙ να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτή την προσπάθεια, την οποία στήριξαν περισσότεροι από 55,000 φοιτητές, δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνόησε, αποφασίζοντας να φέρει εν μέσω καλοκαιριού, ένα νέο Νόμο-Πλαίσιο.


Εμείς δεν κρυβόμαστε. Στις 110 σελίδες του σχεδίου νόμου, υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία θα μπορούσαμε ως νέοι άνθρωποι να συμφωνήσουμε. Αυτά όμως, δεν αρκούν. Η αντιδημοκρατική λογική που διέπει πολλές από τις διατάξεις του, οδηγεί ξεκάθαρα στην εγκατάσταση ολιγαρχικών καθεστώτων μέσα στα Ιδρύματα. Η κα. Διαμαντοπούλου στην προσπάθεια της, να ελέγξει τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων επιβάλει «νύχτα» πανίσχυρα Συμβούλια Διοίκησης για «ημέτερους», δημιουργώντας ξεκάθαρο έλλειμμα δημοκρατίας στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση από την επόμενη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.


Με το νέο μοντέλο διοίκησης η ηγεσία του Υπουργείου μετατρέπει κυριολεκτικά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε έ
Keywords
Τυχαία Θέματα