Η μπάλα στα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις του Eurogroup

09:45 28/11/2012 - Πηγή: 24wro
Τους στόχους της επομένης των αποφάσεων του Eurogroup ορίζει σήμερα, Τετάρτη, ο...
πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 10:00 έχει σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους και στις 13:00 θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου. Το τρίπτυχο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα είναι: «διαρθρωτικές αλλαγές - επενδύσεις - αποκρατικοποιήσεις». Σε αυτή τη βάση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ σε
πολιτικό επίπεδο αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για ανασχηματισμό.

«H Ελλάδα κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε Ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του την Τρίτη και τόνισε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ανάλογο θα είναι και το μήνυμα που θα εκπέμψει στο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου προς την κατεύθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται, δε, να επισημάνει ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνησης δεν είναι άπλετος, καθώς από την υλοποίηση των δεσμεύσεων εξαρτάται και η εκταμίευση της δόσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, πάντως, θα συνεδριάσει -κατά πάσα πιθανότητα- για τελευταία φορά με τη συγκεκριμένη σύνθεση, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει ανοίξει η διαδικασία για τον ανασχηματισμό.

Το ζήτημα του ανασχηματισμού αναμένεται άλλωστε να απασχολήσει τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Εκτός αυτού, στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για τη λειτουργία της κυβέρνησης από σήμερα και στο εξής.

Όπως σημειώνει το Έθνος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος αναμένεται να προτείνει την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, μετά τη «νέα αφετηρία» που εξασφαλίστηκε από τη θετική απόφαση του Eurogroup, ώστε η κυβέρνηση συνεργασίας να αποκτήσει σταθερό ορίζοντα τετραετίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για σταθεροποίηση και ανάκαμψη «με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης».

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα