Η απιστία είναι θέμα οικογενειακής παράδοσης

07:40 10/8/2011 - Πηγή: 24wro
Έρευνα δείχνει πως οι «αταξίες» τρέχουν στο αίμα των ανδρών...


Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Πράγας, Charles, αποδεικνύει πως τελικά και η απιστία είναι κληρονομική.

Βλέποντας ανθρώπους του θεάματος και του αθλητισμού να διασύρονται συνεχώς λόγω «αταξιών» (βλ. Ryan Giggs, Tiger Woods κλπ), το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φύση της απιστίας είναι ομολογουμένως αυξημένο αυτόν τον καιρό.

Ο επικεφαλής της
έρευνας, Jan Havlicek, παρουσιάζοντας τα ευρήματα του τόνισε πως η απιστία κληρονομείται κατά κύριο λόγο από πατέρα σε γιο και όχι τόσο από μητέρα σε κόρη.

Αυτό κατά τη γνώμη του συμβαίνει διότι τα αγόρια μεγαλώνουν παρατηρώντας τον κόσμο και προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι σωστό και τι όχι. Τα ερεθίσματα που παίρνουν λοιπόν από τους μπαμπάδες τους είναι καταλυτικά στο πώς θα εξελιχθεί η συμπεριφορά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 86 ζευγαριών τα οποία ρωτήθηκαν για τη σχέση τους, τη στάση τους απέναντι στο σεξ, το οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και τις δικές τους ατασθαλίες.
Ανάμεσα στα ευρήματα, παρατηρήθηκε και το ότι η απιστία των ανδρών δεν έχει να κάνει με το πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη σχέση τους.

«Οι άνδρες συνάπτουν παράνομους δεσμούς επειδή επιθυμούν να έχουν έναν μεγαλύτερο αριθμό από σεξουαλικούς συντρόφους και όχι επειδή έχουν κουραστεί από τις συζύγους τους», αναλύει ο κ. Havlicek.
Keywords
Τυχαία Θέματα