Η Wikipedia ρίχνει μαύρο στις 18 Ιανουαρίου

10:22 17/1/2012 - Πηγή: 24wro
Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστή η πρόθεση αρκετών ιστότοπων να κατεβάσουν...
ρολά αντιδρώντας έτσι στο περιβόητο SOPA, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει στο Αμερικανικό Κονγκρέσο και το οποίο θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως
έγκλημα.

Η Wikipedia είναι ένας από τους ιστότοπους που σχεδιάζει «μπλακ άουτ» στις 18 Ιανουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η αγγλική έκδοση της Wikipedia θα «ρίξει μαύρο» τη Δευτέρα από τα μεσάνυχτα τις 18ης Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα τις 19ης Ιανουαρίου.Πρόσθεσε ότι οι τελικές λεπτομέρειες είναι υπό εξέταση αλλά φαίνεται ότι θα είναι πλήρης και όχι ήπια «διακοπή ρεύματος».

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή διαμαρτυρία θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες γλώσσες ή όχι. Στις 14 Ιανουαρίου, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια επιστολή εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το SOPA και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα συνεργαστεί και με τις δύο πλευρές για να σταματήσουν οι παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα