Η Jaguar μετακομίζει στην Κίνα

08:33 19/11/2012 - Πηγή: 24wro
Έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελώντας την...
επιτομή της πολυτέλειας και του κύρους στους τέσσερις τροχούς. Σήμερα η παραγωγή των Jaguar και των Land Rover μεταφέρεται στην Κίνα, σε μια συμφωνία που ξεπερνά τα 1,24 δις. ευρώ. Η Chery, η οποία αποτελεί την έκτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στην ασιατική χώρα, θα αναλάβει από
το 2014 την κατασκευή τους, ενώ θα δημιουργηθεί και μια ξεχωριστή σειρά οχημάτων με διαφορετικό όνομα που θα απευθύνεται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Η Jaguar δημιουργήθηκε το 1922 και το αρχικό της όνομα ήταν Swallow Sidecar Company. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μετονομάστηκε σε Jaguar επειδή τα αρχικά "SS" (Swallow Sidecar) παρέπεμπαν στους Ναζί. Το 1984 μπήκε στο χρηματιστήριο και το 1990 εξαγοράστηκε από την Ford. Το 2008 πουλήθηκε στην ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata.

Το πρώτο Land Rover σχεδιάστηκε το 1947 από τον σχεδιαστή της Rover Company Μορίς Γουίλκς. Ήταν εμπνευσμένο από ένα αμερικάνικο τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο. Υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Rove. Και η Rover εξαγοράστηκε από τη Ford και πριν από μια τετραετία μαζί με την Jaguar πέρασε στα χέρια της Tata.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα