Η Campbell και πάλι στο δικαστήριο!

19:45 30/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μία νέα δικαστική διαμάχη ξεκινάει για τη Naomi Campbell... Αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον γνωστής εταιρείας σοκολάτας και την κατηγορεί για ρατσιστική προπαγάνδα. Ποια η αντίδραση των υπευθύνων
Η Naomi Campbell αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στη γνωστή εταιρεία
Cadbury, μετά τη δημοσιοποίηση ''ρατσιστικής'' διαφήμισης η οποία τη συγκρίνει με ένα κομμάτι σοκολάτας. Το διάσημο μοντέλο δηλώνει συγκλονισμένο και πληγωμένο να βλέπει τον εαυτό της στις εφημερίδες δίπλα στο συγκεκριμένο προϊόν, χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Η σοκολάτα φέρει το μήνυμα ''Κάνε στην άκρη Naomi, υπάρχει μία νέα ντίβα στην πόλη''. Η Campbell έκανε έκκληση σε όλους τους μαύρους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τη σοκολάτα, αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Το σούπερ μόντελ το οποίο είναι γνωστό για τη δικομανία του, λύνει τη διαφορά που προέκυψε στις αίθουσες των δικαστηρίων και είναι διατεθειμένο να προβεί σε  κάθε διαθέσιμη επιλογή.

 Με δηλώσεις της ανέφερε ότι είναι σοκαρισμένη και αναστατωμένη με όλα όσα συνέβησαν. ''Είναι ανήκουστο να συμμετέχω εν αγνοία μου σε τέτοιου είδους διαφήμιση, όχι μόνο για εμένα αλλά και για όλες τις μαύρες γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο''. Μίλησε για προκλητικό μήνυμα στο οποίο δε βρήκε ίχνος χιούμορ, αντίθετα το αποκάλεσε νοσηρό και επιβλαβές για τη μαύρη κοινότητα.
Η μητέρα της, Valerie Morris, υποστήριξε τη στάση της κόρης της και δήλωσε βαθύτατα αναστατωμένη από την παρούσα ρατσιστική διαφήμιση. ''Νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλλουν με τέτοιο τρόπο τους μαύρους ανθρώπους και να το δέχονται έτσι απλά;'', ''Δυστυχώς για εκείνους βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στη δεκαετία του 50''. ''Ντροπή τους'', τόνισε η Morris.
Η Kraft Foods δήλωσε ότι η αφίσα έχει αφαιρεθεί και δεν υπάρχουν σχέδια να επαναληφθεί. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις τους να προκαλέσουν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και να προσβάλλουν την Campbell. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις (Operation Black Vote) στέκονται στο πλευρό του μοντέλου και θεωρούν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν επέδειξαν την αρμόζουσα διακριτικότητα και ευαισθησία, παρουσιάζοντας ένα ρατσιστικό και αναχρονιστικό μήνυμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα