Γ.ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ: Υπάρχουν και όρια στη λιτότητα

23:16 17/1/2012 - Πηγή: 24wro

Κατά της λιτότητας βάλλει ο... υφυπουργός Οικονομικών, Γιάννης Μουρμούρας. Σε άρθρο του στους Financial Times αναφέρει πως υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί με τη λιτότητα, καθώς η σημαντική πτώση της παραγωγής μειώνει και τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα φέρνει τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, όπου, παρά την πολιτική λιτότητας, δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι για το έλλειμμα το 2011.
«Στην Ελλάδα
δεν μπορεί να επιβληθεί περαιτέρω φορολογία σε μία χώρα που ήδη βουλιάζει σε βαθιά ύφεση. Η υπερβολική λιτότητα είναι αυτοαναιρούμενη. Οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο ελλειμμάτων και η ύφεση είναι η σύγχρονη ελληνική δημοσιονομική τραγωδία», υπογραμμίζει τονίζοντας μάλιστα πως «η παρατεταμένη λιτότητα δεν ήταν η λύση για το ελληνικό πρόβλημα.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να την αντέξει πλέον. Αυτό είναι το κρίσιμο δίδαγμα των τελευταίων δύο ετών, το οποίο θα πρέπει να προσέξουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης».
O Υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία καθώς είναι επί πολλά χρόνια σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι από τους θιασώτες της φορολογικής πολιτικής ως μέσο ανάπτυξης κάτι που καταγράφηκε ξεκάθαρα στο Ζάππειο ΙΙ πριν 2 χρόνια… Πάντως, όντας στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα, μάλλον σαν να έχει δεμένα χέρια θα αισθάνεται…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα