Γκολντ Καπ: Φαβορί είναι …και οι δύο

08:15 25/6/2011 - Πηγή: 24wro
Τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τελικό και του εφετινού Γκολντ και για το τρόπαιο δικαίωσαν...
τις προβλέψεις και θ’ αναμετρηθούν στον αποψινό (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής) της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο «Ρόουζ Μπόουλ» της Πασαντίνα.


ΗΠΑ: Η οικοδέσποινα ομάδα της διοργάνωσης σε καμία περίπτωση δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της αλλά τουλάχιστον κατόρθωσε να δικαιώσει τις προβλέψεις που την ήθελαν να είναι μία από τις φιναλίστ. Η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ τα βρήκε σκούρα δις
από τον Παναμά από τον οποίο μάλιστα ηττήθηκε στη φάση των ομίλων πριν πάρει εκδίκηση με πολύ ιδρώτα στον ημιτελικό ενώ νωρίτερα είχε δυσκολευτεί να επικρατήσει και την αδύναμης Γουαδελούπης (σ’ ένα ματς βέβαια που οι παίκτες της έχαναν το ένα γκολ μετά το άλλο). Πάντως ο τεχνικός των Αμερικανών φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα του κύρια με την παρουσία του 18αρη Αγουδέρο στην επίθεση όπου φυσικά δεσπόζει πάντα ο έμπειρος Ντέμπσι ενώ πάντα καταλυτικής σημασίας για την ομάδα είναι η παρουσία του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών Λάουντον Ντόνοβαν. Είναι η 4η σερί παρουσία των Αμερικανών σε τελικό και 8η συνολικά ενώ φιλοδοξούν να κατακτήσουν το τρόπαιο για 5η φορά.

Μεξικό: Ξεκίνησε σαν τυφώνας παρά την κρίση με το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε πρωταγωνιστές πέντε παίκτες της ομάδας που όμως δικαιώθηκαν σύντομα και είναι στη διάθεση του Χοσέ Μανουέλ Ντε λα Τόρε για το αποψινό κλασσικό ραντεβού με τους γείτονες από το Βορρά για το στέμμα της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Η αλήθεια είναι όμως πως στα νοκ-άουτ ματς η «ελ τρι» φάνηκε αγχωμένη και δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει πρώτα την αντίσταση της Γουατεμάλα και πολύ περισσότερο της Ονδούρας στον ημιτελικό όπου χρειάστηκαν και τα επιπλέον 30 λεπτά της παράτασης για να πάρει τη εισιτήριο. Αυτό το ημίωρο και η συνεπαγόμενη κούραση είναι ένα επιπλέον ερωτηματικό για τους Μεξικανούς που όμως διαθέτουν και την πείρα και το ταλέντο για να διατηρήσουν το τρόπαιο που πριν από πέντε χρόνια είχαν κατακτήσει με θρίαμβο 5-0 επί της ίδιας αντιπάλου. Είναι η 8η παρουσία των «αζτέκων» σε τελικό και στοχεύουν στην 7η κατάκτηση του τροπαίου.

Tips

• Μόλις δύο γκολ έχουν δεχθεί οι Αμερικανοί στη διοργάνωση , αμφότερα από τον Παναμά στην ήττα τους με 2-1 στους ομίλους.
• Δεκαοκτώ τέρματα υπέρ και δύο είναι ο απολογισμός ως τώρα για τους Μεξικανούς στη διοργάνωση.
• Είναι η 5η τους τελική μονομαχία στη διοργάνωση με τους Μεξικανούς να προηγούνται με τρεις νίκες (4-0 το 1993, 1-0 το 1998 και 5-0 πριν από δύο χρόνια). Οι Αμερικανοί πέτυχαν την μοναδική τους το 2007 με 2-1.


bettv.gr
• Το Μεξικό προηγείται και στις αναμετρήσεις τους σ’ όλα τα μέτωπα με 31 νίκες έναντι 15 των Αμερικανών ενώ τα υπόλοιπα 11 ματς τέλειωσαν ισοπαλία. Εντός έδρας οι Αμερικανοί έχουν 13 νίκες , έξι παραπάνω από τους γείτονες ενώ 9 ματς τέλειωσαν ισοπαλία.

Πρόταση: Είναι ένας τελικός ανάμεσα σε δύο πάνω- κάτω ισοδύναμες ομάδες. Ακόμα και στην εξέδρα οι Αμερ
Keywords
Τυχαία Θέματα