Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ

15:32 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
Την πεποίθησή του ότι οι εκλογές αυτή τη χρονική στιγμή είναι βιαστικές...
καθώς «ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη με θυμό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στη «metro weekend».

O ίδιος προβλέπει ότι το άθροισμα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις 6 Μαΐου
θα ξεπεράσει κατά λίγο το 50%, ενώ δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Επιμένετε ακόμα και τώρα ότι δεν είναι κατάλληλη η χρονική στιγμή για εκλογές;
Είναι βιαστικές οι εκλογές που γίνονται και δυστυχώς πάρα πολύ αργά το κατάλαβε και εκείνος που τις επίσπευσε. Θα μπορούσαμε να πάμε μερικές εβδομάδες αργότερα, με πολύ πιο ήρεμες και ώριμες συνθήκες. Τώρα όμως δεν αλλάζει τίποτα. Την Κυριακή έχουμε εκλογές. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πηγαίνει με πλήρη γνώση των συνοδών περιστατικών αυτής της κατάστασης. Πηγαίνει περισσότερο με θυμό. Και ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Την ύστατη στιγμή κάνω έκκληση για περισσότερη λογική. Γιατί η περιπλεγμένη κατάσταση δεν πρέπει κατά καμία έννοια να γίνει πιο πολύ περίπλοκη από την ψήφο του θυμού.
Ως έμπειρος πολιτικός και δημοσιογράφος, μπορείτε να μας κάνετε μια εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε σύγκριση με αυτό του 2009;
Αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που είχαν μαζέψει περίπου 80%, τώρα θα είναι λίγο παραπάνω από το 50%.

Σας προβληματίζει η είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή;
Προσπαθώ να καταλάβω εάν υπάρχει εχέφρων πολίτης σε αυτή τη χώρα που να σκέφτεται ότι θα ωφελήσει τη πολιτική ζωή και τη Δημοκρατία η είσοδος των ναζιστών στη Βουλή. Από κει και πέρα, είναι φαινόμενο όπου υπάρχει δυστυχία, απογοήτευση και απελπισία οι πολίτες να απευθύνονται σε ακραίους σχηματισμούς. Όμως, δεν νομίζω ότι η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τίποτα άλλο παρά το ναζισμό και τον παγανισμό, όπως άλλωστε γράφουν τα βιβλία και οι εκδόσεις τους.

Σε περίπτωση μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας, θα ανταποκριθείτε σε ένα ενδεχόμενο κάλεσμα από τη Ν.Δ. για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας;
Το θέμα είναι αν και τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν μαζί την αυτοδυναμία. Για αυτοδυναμία του ενός μόνο κόμματος δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Έχω πει ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορούν να ηγηθούν κανενός σχηματισμού, από τη στιγμή που έβαλαν την υπογραφή τους στην επιστολή Λαγκάρντ, η οποία αναφέρει κατά λέξη: «Όσα χρόνια πολιτευόμαστε, δεν θα ασκήσουμε πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου». Άρα λοιπόν, με αυτούς, δεν μπορεί να υπάρξει καμία κουβέντα από τη στιγμή που το Μνημόνιο αποτελεί «ταφόπλακα» κάθε προσδοκίας.
Πείτε μου ένα μέτρο που θα προωθήσετε την επομένη των εκλογών, αν συμμετάσχετε στην κυβέρνηση.
Η προσπάθειά μου είναι να ενώσω το νότο και να πάει να διεκδικήσει μια άλλη πολιτική από την κ. Μέρκελ. Με Μνημόνιο, δεν υπάρχουν προτάσεις, δεν υπάρχουν σκέψεις υλοποιήσιμες. Όλα εξαρτώνται από την τρόικα. Και θυμίζω δύο περιπτώσεις: Την απόδοση των καθυστερημέν
Keywords
Τυχαία Θέματα