Γιουρόπα Λιγκ: Και τώρα η Ευρώπη για τους δράκους

10:45 7/4/2011 - Πηγή: 24wro
Με φρέσκια την επιστροφή στον πορτογαλικό θρόνο η Πόρτο υποδέχεται την Σπαρτάκ Μόσχας...
στο «Ντραγκάο»  έχοντας βασικό πλέον στόχο ως το φινάλε της σεζόν την κατάκτηση του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού τροπαίου.


ΠΟΡΤΟ: Οι «δράκοι» πανηγύρισαν με τη νίκη επί της Μπενφίκα μέσα στη Λισσαβόνα την κατάκτηση του τίτλου στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε καθώς απέκτησαν προβάδισμα 16 βαθμών από τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Πλέον έχουν στραμμένο το βλέμμα στην 2η τη τάξει διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου» καθώς είναι δύσκολη η αποστολή των «δράκων» για το εθνικό
νταμπλ μετά την εντός έδρας ήττα 2-0 από την… Μπενφίκα στο πρώτο μεταξύ τους ημιτελικού του κυπέλλου της μικρότερης σ’ έκταση χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η ομάδα του Βίγιας Μπόας έχει μόνο νίκες στα 13 εφετινά εντός έδρας της παιχνίδια στο πρωτάθλημα αλλά στην Ευρώπη έχει ηττηθεί στο «Ντραγκάο» 1-0 από τη Σεβίλλη στη φάση των 32. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «δράκοι» έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ ως τώρα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα ενώ έχουν πετύχει τρία γκολ σε πέντε ματς στο εφετινό Europa League. Τελευταίο τους θύμα στην Ευρώπη η μεγάλη αντίπαλος της Σπαρτάκ Μόσχας ΤΣΣΚΑ την οποία μάλιστα απέκλεισαν με δύο νίκες. Εκτός μάχης παραμένει για τη νέα πρωταθλήτρια Πορτογαλίας ο πλάγιος Εμίντιο Ράφαελ.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Αν και στα χαρτιά από τα μεγάλα φαβορί στη Ρωσία για την κατάκτηση του τίτλου το ξεκίνημα είναι αποκαρδιωτικό για την ομάδα του Βαλερί Κάρπιν που έχει γνωρίσει δύο ήττες στα τρία της πρώτα ματς στην κορυφαία εθνική  διοργάνωση έχοντας μάλιστα δεχθεί επτά γκολ στη διαδρομή. Την τελευταία φορά που η Σπαρτάκ ταξίδεψε στην Πορτογαλία νίκησε το Δεκέμβριο του 2006 την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-1.

Από τότε που δημιουργήθηκε το ρωσικό πρωτάθλημα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης στην αυγή της δεκαετίας του 90 ομάδες από τις δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με τους Πορτογάλους να έχουν 9 νίκες έναντι 7 των αντιπάλων τους. Εκτός μάχης για τους Μοσχοβίτες που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν τον Άγιαξ με δύο νίκες ενώ είχε προηγηθεί η επιτυχία σε βάρος της Βασιλείας στη φάση των 32 (με νίκη 3-2 εκτός έδρας) έχει βγει οι πλάγιοι μπακ Πάρσιβλιουκ και Ρόχο, ο στόπερ Παρέχα και ο επιθετικός Ουέλιτον.

Στο …ψαχνό: Σ’ εξαιρετική κατάσταση οι «δράκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην προβληματική στο ξεκίνημα της σεζόν στη Ρωσία Σπαρτάκ. Ο άσος δίνει μόλις 1,36 και για τον λόγο αυτό αξίζει παράλληλα να ρισκάρουμε και στο over 2,5 το οποίο επίσης στην 10bet  δίνει 1,85.


bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα