Γιουρόπα Λιγκ: Ασταμάτητοι οι δράκοι

08:15 28/4/2011 - Πηγή: 24wro
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός του φετινού Γιουρόπα Λιγκ...
αλλά τα παιχνίδια της κληρωτίδας έφεραν την Πόρτο και την Βιγιαρεάλ αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Αν και οι δύο ομάδες έχουν συχνές παρουσίες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν.


Πόρτο: Δεν την πάνε καθόλου οι ισπανικές ομάδες. Όποτε τις συναντά είτε δυσκολεύεται πολύ για να προκριθεί εις βάρος τους- βλέπε Σεβίλλη- είτε την αποκλείουν- βλέπε Μπαρτσελόνα το 1994 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με 18 ήττες και 11 νίκες κόντρα στις ομάδες από τη γειτονική χώρα-
ισοπαλία τα υπόλοιπα πέντε ματς εναντίον Ισπανών- δεν μπορεί να πει κανείς πως οι «δράκοι» χάρηκαν ιδιαίτερα για τις διπλές αναμετρήσεις με το «κίτρινο υποβρύχιο». Το αντίθετο μάλλον.

Αυτά όμως είναι «μικρά γράμματα» για τους παίκτες τους Βίγιας Μπόας αφού την φετινή σεζόν μοιάζουν να είναι ασταμάτητοι. Σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους κατακτώντας ήδη τον τίτλο στο πρωτάθλημα ενώ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου κατάφεραν να νικήσουν την Μπενφίκα μέσα στο «Ντα Λουζ» με 3-1 ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Ντραγκάο» και πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Και στις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα πάντως δεν πάνε πίσω καθώς περνούν το ένα εμπόδιο πιο εύκολα από το άλλο. Ρωτήστε τις ρωσικές ομάδες για να σας πουν. ΤΣΣΚΑ και Σπαρτάκ Μόσχας είδαν τους «δράκους» να κάνουν «πάρτι» στα μεταξύ τους παιχνίδια με το επιμέρους 13-4 των γκολ στα αυτά τα τέσσερα ματς να μιλάει από μόνο του.


Στα αγωνιστικά νέα των Πορτογάλων δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Θα απουσιάσουν οι γνωστοί τραυματίες, ο Μπελούτσι από το κέντρο και οι πλάγιοι μπακ Φουτσίλε και  Ράφα ενώ θα επιστρέψει ο Γκουαρίν που δίνει «μάχη» με τον φορμαρισμένο Ρούμπεν Μίκελ για μια θέση στα χαφ. Με το γνωστό του 4-3-3 θα παρατάξει την Πόρτο ο Βίγια Μπόας και στόχο τι άλλο; Μια νίκη που θα  δώσει το «πάτημα» για το άλμα στον τελικό του Δουβλίνου.



Βιγιαρεάλ: Το «κίτρινο υποβρύχιο» μπάζει» νερά το τελευταίο διάστημα και ο Γκαρίδο ψάχνει λύσεις για να φρεσκάρει την ενδεκάδα της ομάδας του χωρίς όμως να επηρεάσει το αγωνιστικό προφίλ της. Η κούραση που ήταν λογικό να εμφανιστεί στο στρατόπεδο της Βιγιαρεάλ είναι και η βασική αιτία της πτώσης στην απόδοση των παικτών της. Επόμενο ήταν με το «σφιχτό» ρόστερ που έχει στην διάθεση του ο τεχνικός των «αμαρίγιος». Κάποια στιγμή θα «λύγιζαν» αυτοί που «τράβηξαν το κουπί» όλη τη σεζόν.
Η πρόσφατη ήττα από τη Σεβίλλη (3-2) στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι για την 33η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες την Βιγιαρεάλ που πλέον απέχει μόλις έξι βαθμούς από την 5η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το ανησυχητικό για το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν είναι η σταδιακή μείωση της διαφοράς από τους Βάσκους αλλά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα τους.


Μόνο ο κακός τους εαυτός μπορεί να κοστίσει την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι ένα σενάριο που ούτε ν
Keywords
Τυχαία Θέματα