Γιατροί-πραγματογνώμονες εξέτασαν τη Β. Σταμάτη

12:26 6/8/2012 - Πηγή: 24wro
Παραμένει μεγάλο διάστημα της ημέρας στο κρεβάτι εμφανίζοντας συμπτώματα «κλινοφιλίας»...
Οι νέες γνωματεύσεις για την κατάσταση της υγείας της Β. Σταμάτη πιθανολογείται ότι θα στηρίξουν το αίτημά της για μεταφορά της σε νοσοκομείο

Δύο γιατροί - πραγματογνώμονες, ένας από τις φυλακές Κορυδαλλού και ένας ιδιώτης, εξέτασαν -σύμφωνα με πληροφορίες- την προφυλακισμένη σύζυγο του τ. υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου Β. Σταμάτη, μετά το σχετικό αίτημα προς τη
διεύθυνση των φυλακών και την προειδοποίηση για συνεχή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο από κύκλους του περιβάλλοντος της Β. Σταμάτη υπογραμμίζεται ότι η ψυχοσωματική υγεία της είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη, παραμένει το μεγάλο διάστημα της ημέρας στο κρεβάτι εμφανίζοντας συμπτώματα «κλινοφιλίας», ενώ γίνεται λόγος και για άλλα συμπτώματα και τάσεις που θέτουν ενδεχομένως σε κίνδυνο και τη ζωή της.

Αναφορά είχε κάνει προς τη διεύθυνση των φυλακών και ο συνήγορός της Β. Χειρδάρης, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή της και την άμεση ανάγκη να υποβληθεί σε εξετάσεις και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ηδη υπήρχε ιατρική γνωμάτευση που επισήμανε την επιβάρυνση της υγείας της, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, αλλά η ανάκριση είχε απορρίψει το αίτημα για υποβολή της σε ιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς το ίδιο διάστημα είχε δώσει συνέντευξη σε ιστοσελίδα, που εμφανιζόταν ότι ήταν σε θέση να υπερασπιστεί πλήρως τον εαυτό της.

Νέα αίτηση
Οι νέες γνωματεύσεις πιθανολογείται ότι θα στηρίξουν το αίτημά της για μεταφορά της σε νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να υποβληθεί το προσεχές διάστημα νέα αίτηση για αποφυλάκισή της, που θα εξεταστεί μετά τις 20 Αυγούστου από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Τη βαθιά του έκπληξη εξέφρασε ο συνήγορος του προφυλακισμένου τ. υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, καθηγητής Λ. Κοτσαλής για τη (σιωπηρή) άρνηση του ανακριτή να ικανοποιήσει το αίτημα να καλέσει και να εξετάσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο 1998-2000.

Ο καθηγητής τονίζει ότι θα επιμείνει στο αίτημα αυτό γιατί πρόκειται για ουσιώδεις μάρτυρες, που από τη θεσμική τους θέση εκείνη την περίοδο μπορούν να συμβάλουν στην εξέταση της πολύπτυχης υπόθεσης και υπογραμμίζει ότι είναι λογικά και νομικά αδύνατη η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, χωρίς τη μαρτυρική τους κατάθεση.

Υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τα υποβρύχια ήταν ομόφωνες, ύστερα από υπερδιετή υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και του υπουργείου Αμυνας.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα