Γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να σταματήσουν τους hackers;

09:36 20/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κατά τη διάρκεια του 2011, παρατηρήσαμε αρκετές συλλήψεις hacker
από γνωστές ομάδες, όπως οι Anonymous και οι LulzSec. Συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου το FBI συνέλαβε 14 άντρες και 2 γυναίκες σε εννέα πολιτείες των Η.Π.Α. ηλικίας 21 έως 36 ετών, για τη συμμετοχή
τους σε διαδικτυακές επιθέσεις της ομάδας Anonymous. Οι 14 από αυτούς κατηγορούνται για επιθέσεις DDoS...
που πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο του 2010 θέτοντας εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της PayPal.
Οι άλλοι 2, 21 χρονών και οι δύο, συνελήφθησαν για διαφορετικές επιθέσεις. Ο ένας κατηγορείται για την επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας ενός οργανισμού που συνεργάζεται με το FBI, τον InfraGard και ο άλλος για παραβίαση των συστημάτων της AT&T, ο οποίος έκλεψε χιλιάδες εμπιστευτικά δεδομένα και αρχεία που περιελάμβαναν εταιρικά πλάνα για δίκτυα 4G. Στη συνέχεια τα αρχεία αυτά δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα Fileape.com.
Δύο μήνες αργότερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, πράκτορες του FBI στο Los Angeles, συνέλαβαν μέλος των LulzSec για τη συμμετοχή του στην παραβίαση των συστημάτων της Sony Pictures τον Μάιο και τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, στο San Jose, ο δικαστής κατηγόρησε δύο άντρες που σχετίζονταν με την ομάδα hacking Peoples Liberation Front, για τη συμμετοχή τους σε επιθέσεις DDoS που έθεσαν εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της κομητείας του Santa Cruz.
Μπορεί οι παραπάνω συλλήψεις να σημαίνουν την καταπολέμηση των διαδικτυακών επιθέσεων, αλλά οι ειδικοί πράκτορες ισχυρίζονται πως δεν είναι αποτελεσματικοί και πως το φαινόμενο hacking δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι ότι το προσωπικό δεν είναι αρκετό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις για την αντιμετώπιση μεθοδευμένων διαδικτυακών επιθέσεων, καθώς και τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία. Επιπλέον μόλις πραγματοποιείται μια σύλληψη, οι hackers αλλάζουν μεθόδους, έτσι ώστε να μην εντοπιστούν, αλλά ακόμη και εάν συλληφθούν οι ποινές που εκτίουν είναι μικρές, γεγονός που δεν αποθαρρύνει εκείνους που συνεχίζουν το έργο τους.
Οι Hackers, που κατά γενική ομολογία διακρίνονται για την υψηλή ευφυΐα τους, θα βρίσκονται όπως είναι εμφανές από την δραστηριότητα των Anonymous, πάντα ένα βήμα μπροστά από τις αρχές τόσο σε τεχνικό αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο. Το αέναο παιχνίδι κλέφτη και αστυνόμου (με τους ρόλους φυσικά πολλές φορές να εναλλάσσονται) στον κυβερνοχώρο θα συνεχιστεί μάλλον για πολύ καιρό ακόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα