Γιατί η ιταλική Vogue κατέβασε τη φωτογραφία της Karlie Kloss;

20:11 3/12/2011 - Πηγή: 24wro
Το 16σέλιδο editorial της Karlie Kloss για την... ιταλική Vogue μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών και όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη γυμνή φωτογράφηση του δεκαεννιάχρονου μοντέλου. Με τίτλο Body By Kloss, το θέμα περιέχει μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες του γυμνασμένου κορμιού της νεαρής Kloss, και μολονότι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κάποιες από αυτές ως προϊόν… Photoshop,
η ίδια η ιταλική έκδοση του δημοφιλούς περιοδικού κατέβασε την πλέον αμφισβητήσιμη εικόνα από το site τους (πρόκειται για την παραπάνω).
Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά στο ρετούς και «έκοψαν» περίεργα το γοφό της. Μετά από μια σχετική έρευνα, όμως, αποφανθήκαμε ότι η Kloss έχει από φυσικού της μεγάλη λεκάνη και η συγκεκριμένη πόζα την κάνει να δείχνει ακόμη πιο τετράγωγη. Άρα η φωτογραφία μάλλον δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Τότε τι συνέβη και… λογοκρίθηκε; Πιστεύουμε ότι η διευθύντρια της έκδοσης Franca Sozzani είτε φοβήθηκε ένα πιθανό «σκάνδαλο» Photoshop είτε -και αυτή μας μοιάζει ως η πιο λογική εξήγηση- επειδή έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί κατά της ανορεξίας (υπάρχει μάλιστα στο site της ιταλικής Vogue και μια πρωτοβουλία εναντίον των websites που την προάγουν) δεν επιθυμεί να εξιδανικεύσει μια πόζα που όχι μόνο δείχνει αφύσικη αλλά και «άρρωστη». Όποια και να είναι η αιτία, είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα την πληροφορηθούμε από την ίδια την Sozzani, που είναι γνωστή για την ειλικρίνειά της.

fashionlove.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα