Για δυνατό σπέρμα θα πρέπει να κλείσετε την τηλεόραση!

02:00 30/9/2013 - Πηγή: 24wro


Έναν επιπλέον λόγο έχουν οι άνδρες για να κλείσουν την τηλεόραση, αφού η αυξημένη παρακολούθηση συντελεί στη...

μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Sports Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 189 υγιείς άνδρες, ηλικίας 18-22 ετών και διαπιστώθηκε ότι όσοι παρακολουθούσαν 20 ή περισσότερες ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, είχαν 44% χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, συγκριτικά
με αυτούς που δεν έβλεπαν.

Οι συμμετέχοντες, που ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, είχαν στην πλειοψηφία τους κανονικό βάρος και ήταν μη καπνιστές, ενώ νωρίτερα είχαν δώσει πληροφορίες για τα επίπεδα σωματικής άσκησης και την παρακολούθηση τηλεόρασης το τελευταίο τρίμηνο.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι άνδρες που βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση, κάνουν πιο καθιστική ζωή, που με τη σειρά της επηρεάζει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Η μελέτη καταλήγει, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι όσο πιο δραστήριοι σωματικά είναι οι άνδρες τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του σπέρματος. Εξάλλου και παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η παχυσαρκία και διατροφή πλούσια σε λιπαρά είναι παράγοντες κινδύνου για κακή ποιότητα σπέρματος.

trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα