Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις

11:26 29/10/2011 - Πηγή: 24wro
Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι στην Αττική και το Αιγαίο θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό...
του καιρού το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011, οι οποίοι θα φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Μικρότερης έντασης άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, από ανατολικές διευθύνσεις, που θα κυμαίνονται από 3 έως 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, ο καιρός προβλέπεται σχετικά καλός στις περισσότερες περιοχές
της χώρας, με λίγες κατά τόπους νεφώσεις που θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες.

Αναλυτικά, στην Αττική θα έχουμε καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, θα φυσάει πολύ όμως, καθώς θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, που στα ανατολικά του νομού θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Εύβοια, όπου πιθανόν να σημειωθεί ασθενής βροχή, ενώ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Καλός θα είναι ο καιρός και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όμως, όπως και στην Κρήτη, θα έχουμε νεφώσεις, που θα είναι τοπικά αυξημένες, και στα βόρεια της Κρήτης ίσως βρέξει λίγο.

Εξασθένιση των βοριάδων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το επόμενο τριήμερο, με τοπικές νεφώσεις και αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά, κεντρικά και νότια, κυρίως την Δευτέρα. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο από την Κυριακή το απόγευμα και η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο από τη νέα εβδομάδα.


Keywords
Τυχαία Θέματα