Γεμάτοι οι ταμιευτήρες λόγω βροχών

10:44 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Επάρκεια νερού για περίπου δυο μήνες έχουμε κερδίσει σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο...
εξαιτίας των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τον Δεκέμβριο. Κάθε Οκτώβριο αρχίζει το υδρολογικό έτος.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, στους ταμιευτήρες της Εταιρείας υπήρχαν τον Οκτώβριο 980.186.000 κυβικά μέτρα νερό, ενώ χθες είχαν συγκεντρωθεί 1.050.513.000 κυβικά μέτρα νερό. Αυτό σημαίνει αύξηση των αποθεμάτων κατά 70.327.000
κυβικά μέτρα.

Έτσι, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η ημερήσια κατανάλωση στην Αττική είναι περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερό, κερδίσαμε, όπως λένε στελέχη της ΕΥΔΑΠ, νερό για δύο μήνες στην υδροδότηση του Λεκανοπεδίου.

«Αν και ο Νοέμβριος ήταν ο πιο ξηρός των τελευταίων 80 χρόνων, στους μήνες ου ακολούθησαν οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν πάνω από το μέσο όρο», λέει ο διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

«Το ίδιο διάστημα και ιδίως τον Ιανουάριο σημειώθηκε και αύξηση των χιονοπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι με το λιώσιμο των χιονιών η επάρκεια στους ταμιευτήρες θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

Φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι τα αποθέματα στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ είναι κατά 97.881.000 κυβικά μέτρα νερό περισσότερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα