Γεύση... από το έπος του '40 σε παζάρι παλαιοπωλών

13:44 19/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μία αυθεντική χλαίνη Έλληνα οπλίτη, από τις ελάχιστες της εποχής της που έχουν διασωθεί, καπέλα στρατηγών από το '30 και το '37...
σπάνια δίκοχα, αλλά και πληθώρα άλλων αντικειμένων (στρατιωτικές μπότες, κράνη, ξιφολόγχες, σκαπανικά κ.ά.) θα στηθούν την Κυριακή (21/10) στο Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας στους επισκέπτες του παζαριού των παλαιοπωλών Θεσσαλονίκης μια «γεύση» από το έπος του '40.

Με
αφορμή την εθνική μας εορτή, οι παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του υπαίθριου παζαριού που διοργανώνουν μια φορά το μήνα, στήνουν αυτή την έκθεση για το έπος του '40, με υλικό από τη συλλογή του μέλους του Σωματείου τους Γιάννη Τζελεπίδη.

«Η έκθεση αφορά μόνο αντικείμενα Ελλήνων στρατιωτών» εξηγεί ο κ. Τζελεπίδης, ο οποίος μπορεί να διατηρεί κατάστημα με παλιά στρατιωτικά είδη μόλις μία δεκαετία, αλλά ο ίδιος είναι συλλέκτης πάνω από 25 χρόνια.

Οι πελάτες του είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. «Από πιτσιρικάδες που ξεκινούν τώρα μία συλλογή ως παλιούς συλλέκτες, ενώ συχνά δίνουμε πράγματα και ρούχα για παραστάσεις. Είναι σαν το 'μικρόβιο'η συλλογή τέτοιων αντικειμένων που το κολλάς και δύσκολα το αποχωρίζεσαι» επισημαίνει ο κ. Τζελεπίδης.

Ωστόσο, εν μέσω κρίσης, ακόμη κι αυτοί που αγαπούν τα παλιά στρατιωτικά αντικείμενα, φαίνεται να μην... βάζουν τόσο εύκολα το χέρι στην τσέπη. «Η κίνηση έχει πέσει», παραδέχεται.

Όσοι βρεθούν στο Πεδίον του Άρεως (το πάρκο απέναντι από την ΕΤ3), θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα αλλά και να βρουν συναφή αντικείμενα προς αγορά, πλάι σε δεκάδες άλλαλεπτοδουλεμένα γυαλικά, μικροέπιπλα, έργα τέχνης, τζουκ μποξ και διάφορα χρηστικά αντικείμενα, που θα απλωθούν στους πάγκους των παλαιοπωλών.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το αρχείο του κ. Τζελεπίδη.

nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα