Γαλλογερμανικό τελεσίγραφο σε Μπερλουσκόνι

22:01 23/10/2011 - Πηγή: 24wro
Την εφαρμογή μέτρων για τη μείωση του χρέους και την ανάπτυξη... ζήτησαν υπό μορφή τελεσιγράφου από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας από τις Βρυξέλλες, δίνοντας περιθώριο έως τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, για να αποφευχθεί ένα «σενάριο ελληνικού τύπου», όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

«Με την καγκελάριο Μέρκελ συναντήσαμε τον
Παπανδρέου και τον Μπερλουσκόνι και τους υπενθυμίσαμε την ευθύνη που έχουν και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται μόνο χάρη στη χρηματοπιστωτικά ''οχυρά'', όπως είναι το EFSF με τον οποίο οπλίστηκε η Ευρωζώνη» ήλθε να συμπληρώσει η Γερμανίδα καγκελάριος, καλώντας την Ιταλία να μειώσει αξιόπιστα το δημόσιο χρέος (120% του Α.Ε.Π.).

«Θεωρούμε την Ιταλία έναν μεγάλο και σπουδαίο εταίρο της Ευρωζώνης και ας κάνει, λοιπόν, τα πάντα, ώστε να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της» σημείωσε η Μέρκελ. Στο ίδιο μοτίβο, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι επεσήμανε πως από την Ιταλία «ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα πράξει όσα έχει υποσχεθεί».

Πιέσεις ασκήθηκαν στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).


Keywords
Τυχαία Θέματα