Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

16:33 5/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής...
ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ είπε πως το υπουργικό συμβούλιο και η κυβερνητική επιτροπή της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εξαπατήθηκαν καθώς απεκρύβη η λίστα. «Εξαπατηθήκαμε αφού μια λίστα που σαφώς και μπορούσε και έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί», τόνισε ο πρώην
υπουργός.

Ο κ. Ραγκούσης εξαπέλυσε και βολές κατά του πολιτικού συστήματος, αφού όπως είπε, το σύστημα επιτρέπει τη διεξαγωγή ενός ασύμμετρου πολέμου ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

«Το πολιτικό προσωπικό που εμπνέεται από τις αντιλήψεις και μιμείται τις πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης διεξάγει, επειδή έχει την αποκλειστικότητα στην τεχνογνωσία του "αλλά λέω, αλλά εννοώ και άλλα πράττω" , διεξάγει ακόμη και σήμερα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, είναι αλήθεια, έναν ασύμμετρο πόλεμο....

Το πολιτικό σύστημα δεν καταρρέει επειδή έλαβε περιοριστικές των εισοδημάτων αποφάσεις, αλλά κυρίως γιατί δεν ήταν δίκαιο και ηθικό όπως πια αποδείχθηκε», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Ραγκούσης.

Τέλος επιτέθηκε, εκ νέου -εμμέσως- στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως πέρασε διάταξη για την τροποποίηση νόμου σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών αποφασίζει για το ποιοι θα είναι διευθυντές των ΔΟΥ.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα