Φρούριο η Αθήνα για 24 ώρες λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

18:13 6/10/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...
από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Την ώρα που στην αστυνομία αναζητούν ευθύνες, διατάζουν ΕΔΕ για να τιμωρηθούν όσοι ολιγώρησαν και επέτρεψαν με την αδράνεια τους να εισβάλουν διαδηλωτές
στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έγινε γνωστό πως η Ανγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Αμέσως στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναβίωσαν μνήμες από το Νοέμβριο του 1999 και την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Ήδη σε Κατεχάκη και Αλεξάνδρας έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα σηκώσουν ένα «τοίχος προστασίας» γύρω από «την ηγέτιδα της φίλης χώρας» όπως είπε και ο πρωθυπουργός, μια και μάλλον συνδικάτα και αντεξουσιαστές δεν συμερίζονται την άποψη του κ. Σαμαρά και προετοιμάζουν για μία «καυτή» υποδοχή για την κ. Μέρκελ.

Το ίδιο περίπου είχε γίνει όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε έρθει στην Ελλάδα… πόσο μάλλον τώρα που μας επισκέπτεται το πλέον μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα

Ετσι την Τρίτη η Αθήνα θα μοιάζει με φρούριο, αφού χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε όλη την περιοχή γύρω από το Μαξίμου και την Βουλή. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα οργώνουν τους δρόμους της πρωτεύουσας και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή θα έχουν στηθεί ο μεταλλικός φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν και τις πρώτες τους βόλτες στους δρόμους της πρωτεύουσας οι «υδροφόρες» της ΕΛ.ΑΣ.

onair24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα