Φράζει η Τουρκία τις αγορές κτημάτων από Ελληνες κατοίκους της Ιμβρου!

11:52 2/4/2012 - Πηγή: 24wro
Παραδέχεται -και ομολογεί επίσημα – αρμόδια υπηρεσία της Ιμβρου ότι«είναι θέμα εθνικής πολιτικής η αναλυτική εξέταση αγοράς κτημάτων των ...
Ορθοδόξων από τους Μουσουλμάνους»!
Πρόκειται για την επίσημη πολιτική εναντίον της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου που αποκαλύπτει απάντηση της υπηρεσίας του κτηματολογίου του νησιού προς τουρκικό δικαστήριο!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Taraf ο δικηγόρος κ. Ερχάν Πέκτσε, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στο κτηματολόγιο αναφέροντας πως « κάποιος Μουσουλμάνος Τούρκος υπήκοος μπορεί να αγοράζει άνετα κτήματα από
τούρκο υπήκοο Ορθόδοξο πολίτη, αλλά αν συμβεί το αντίθετο υπάρχουν καθυστερήσεις και το θέμα παραπέμπεται στη γενική γραμματεία Κτηματολογίου, χωρίς αποτέλεσμα».
Το κτηματολόγιο της Ίμβρου, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τους λόγους των καθυστερήσεων τονίζοντας πως «η επεξήγηση αυτού του θέματος αφορά την εθνική ασφάλεια, τις εξωτερικές σχέσεις και δεν μπορούν να αποκαλυφθούν».
Το θέμα δεν έμεινε εκεί: Ο τούρκος δικηγόρος οδήγησε το θέμα στα δικαστήρια της Προύσας και το δικαστήριο ζήτησε τους λόγους αυτών των καθυστερήσεων.
Η γενική γραμματεία κτηματολογίου της Τουρκίας με την απάντηση της παραδέχεται πως τίθενται εμπόδια στην αγορά κτημάτων στο νησί, από τούρκους υπηκόους Ορθοδόξους και συνδέει το θέμα και με την Μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης την οποία την αποκαλεί «τουρκική».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα