Φωτιά σε ντισκοτέκ προκάλεσε το θάνατο 232 ανθρώπων

08:10 28/1/2013 - Πηγή: 24wro

Σε 232 ανέρχονται τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ σε μια ντισκοτέκ στη...
Σάντα Μαρία της Βραζιλίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διαψεύδοντας τον προηγούμενο που έκανε λόγο για 245 νεκρούς.

"Ο αριθμός των νεκρών είναι 232, από αυτούς οι 120 είναι άνδρες και οι 112 γυναίκες" και οι "περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής διοικητής του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων της Στρατιωτικής Αστυνομίας, Ρόις Ταβάρες.

Πυκνός καπνός απλώθηκε στο νυχτερινό
κλαμπ όταν έπιασε φωτιά η ηχητική μόνωση, αφού ένας μουσικός πυροδότησε πυροτεχνήματα επί σκηνής σε συναυλία. Επικράτησε πανικός, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κατά την επιχείρηση εκκένωσης του χώρου, οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπα στον τοίχο για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, καθώς στο κτίριο υπάρχει μόνο μία έξοδος κινδύνου.

Οι θάνατοι αποδίδονται κυρίως στις τοξικές αναθυμιάσεις.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τριακόσια έως 500 άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονταν στο κέντρο διασκέδασης όταν εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στη Βραζιλία επιστρέφει εσπευσμένα η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία διέκοψε την επίσκεψή της στη Χιλή, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC) στο Σαντιάγο.

Η πόλη Σάντα Μαρία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά του Πόρτο Αλέγκρε.

enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα