Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ αφήνουν 305 νεκρούς

09:40 29/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τουλάχιστον 305 ανθρώπους έχουν σκοτώσει οι ανεμοστρόβιλοι...
και οι πλημμύρες που σαρώνουν εδώ και ημέρες το νότο των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους ερήμωση και καταστροφή, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό. Στην Αλαμπάμα τουλάχιστον 204 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της νότιας αυτής Πολιτείας, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν καταστραφεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.
«Οι ανθρώπινες απώλειες είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην Αλαμπάμα, όπως και το
μέγεθος της καταστροφής», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο και δεσμεύτηκε ότι η απαραίτητη ομοσπονδιακή βοήθεια θα δοθεί άμεσα στις Πολιτείες που επλήγησαν από τις χειρότερες καταιγίδες που γνωρίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.
Μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005 (1.500 νεκροί) και τις καταιγίδες του Απριλίου του 1974 (310 νεκροί), οι καταιγίδες αυτές είναι η φονικότερη καταστροφή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Accuweather.com.
από την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 300 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν από την εκ των οποίων 130 ήταν προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). Υποτονικό αναμένεται να είναι το καιρικό φαινόμενο σήμερα, όπως ήταν χθες Πέμπτη, πριν από την έλευση νέου σφοδρού κύματος καταιγίδων το Σάββατο.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα